Dupa ce ieri am vazut cum Audi si-a completat gama de motorizare cu un nou propulsor, este timpul celor dela Peugeot sa scoata armele: un Hdi de 2.2 litri si 170 de cai
Peugeot 407 primeste in sfarsit mult asteptatul motor HDi de 2.2 litri. Acest propulsor biturbo dezvoltat impreuna cu Ford scoate un maxim de 170 de cai/4000 rpm, cuplul maxim situandu-se la valoarea de 370 Nm/1500 rpm. Adica cu 54% mai eficient decat precedentul diesel de 2.2 litri.

Daca la regim jos de turatie intervine doar una dintre turbine, intre 2600 si 3200 rpm aceasta este ajutata de a doua turbina pentru a maximiza puterea dezvoltata. In acest fel se reduc mult diferenta de putere si surplusul turbo la turatii joase, castigul fiind un motor plin pe o plaja mai larga de turatii.

407 2.2 Hdi ajunge la un maxim de 225 km/h, accelereaza intre 0 si 100 km/h in 8.7 secunde si consuma in ciclu mixt doar 6.1 litri/100 km cand face echipa cu transmisia manuala cu sase trepte. Consumul sare insa la 6.2 litri/100 km daca noul motor este cuplat cu un sistem de transmisie automata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri