Ford Motor Company a anuntat ca fabrica de asamblare din Koln, Germania, va ramane singura sursa de productie din Europa pentru urmatoarea generatie Ford Fiesta.

Anuntul de astazi vine ca urmare a semnarii unui acord inovativ de investitii dintre Ford si reprezentantii sindicatelor germane. Acordul ia in calcul perioada 2017 - 2021 si este de asteptat sa aduca reduceri de cost de cel putin 400 milioane de dolari pentru Ford, fiind securizate totodata peste 24.000 de locuri de munca pentru for Ford-Werke GmbH.

“Acest acord si decizia noastra de a construi urmatoarea generatie de Fiesta la Koln marcheaza un alt pas important in procesul de transformare a Ford Europa si subliniaza angajamentul nostru de a investi in productia competitiva de vehicule in Germania,” a declarant Stephen Odell, presedintele Ford Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Acordul include ore si saptamani flexibile de lucru, precum si alte masuri– inclusiv internalizarea anumitor operatiuni asigurate momentan de furnizori– care vor permite ca fabrica sa fie mai eficienta din punct de vedere al costurilor.

Schimbarile permit companiei Ford sa treaca la un program de lucru in 2 schimburi o data cu demararea productiei viitoare generatii de Fiesta pentru a face fata mai bine fluctuatilor generate de cererea pietei. Un al treilea schimb de lucru se va adauga Fabricii de Motoare din Koln pentru a face fata cererii viitoare pentru motorul EcoBoost de 1,0 litri.

Centrul de Inginerie din Koln va continua sa ramana centrul cheie al companiei in ceea ce priveste dezvoltarea de masini de clasa mica. Ford a confirmat si ca in 2014 va adauga 500 de locuri de munca permanente, tinand cont de planul companiei de a lansa cel putin 25 de noi modele in Europa in urmatorii 5 ani.

In 2013, un Ford Fiesta s-a vandut la fiecare 2 minute, iar fabrica din Koln a sarbatorit productia modelului Fiesta cu numarul 7 milioane. Fiesta, construit la Koln, se exporta in peste 60 de tari la nivel global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri