CNADNR a reziliat contractul cu firma SCT care executa lucrarile de constructie a soselei de centura a municipiului Suceava, in conditiile in care aceasta nu a respectat termenele de finalizare, potrivit lui Catalin Nichifor, presedintele CJ Suceava, potrivit Mediafax.

Nechifor a spus ca a fost reziliat contractul cu firma SCT, selectata sa execute lucrarile de constructie a soselei de centura a Suceavei, intrucat nu a fost respectat nici termenul de 15 septembrie pentru finalizarea lucrarii. El a aratat ca soseaua de centura trebuia terminata in 2012, dar au fost extinse termenele, pentru noiembrie 2013 si apoi iulie 2014, constructorul angajandu-se ulterior sa termine primul tronson la 15 septembrie 2014."Suntem in 16 septembrie si nu s-au tinut de cuvant", a declarat Nechifor, care a mentionat ca a fost foarte deranjat de dezinteresul total al acestei firme fata de un contract si fata de banii publici.

"Rar vezi asa ceva. Ai o amaraciune cand vezi cum esti desconsiderat", a spus presedintele CJ Suceava. Potrivit acestuia, dupa rezilierea contractului CNADNR urmeaza sa gaseasca solutia pentru finalizarea lucrarilor, cel mai probabil urmand sa fie executata garantia de buna executie pentru finantarea investitiei. Nechifor a spus ca o situatie similara a fost si in cazul modernizarii DN 18, pentru care a fost reziliat contractul pentru lucrarile la un tronson al drumului, iar din executia garantiei de buna executie se repara drumul.

Premierul Victor Ponta declara, in urma cu o luna, ca in cazul finalizarii lucrarilor la soseaua de centura a Sucevei sunt doua variante, ambele proaste: una de reziliere a contractului cu firma care executa lucrarea sau continuarea lucrarilor cu aceasta firma. El spunea ca problema la soseaua de centura a Sucevei nu vine de la Guvern, care a alocat fondurile necesare, ci de la constructor, care nu lucreaza suficient de bine.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au fost reluate in acest an abia la sfarsitul lunii mai, in dimineata in care santierul a fost vizitat de ministrul de atunci al Transporturilor Dan Sova, care a avertizat firma de constructii ca din luna iulie intra pe penalitati daca nu finalizeaza lucrarea.
El i-a cerut constructorului sa se mobilizeze si sa angajeze personal suficient, in conditiile in care pe santier se aflau 25 de angajati, fiind nevoie de 90-120 de muncitori.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au inceput in 2008 si ar fi trebuit sa fie terminate in 12 iulie 2012, dar firma de constructii a obtinut extensii de finalizare pana in noiembrie 2013, iar apoi pana in iulie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri