Tesla Motors si SolarCity, companiile care vor produce bateriile electrice pentru locuinte si intreprinderi mici, spun ca este o cerere foarte mare pentru acestea desi au fost prezentate de cateva zile, scrie Forbes.

Tesla a primit 38.000 de comenzi pentru bateriile electrice de perete pentru locuinte - Powerwall si 2.500 de cereri pentru sisteme mai mari pentru intreprinderi, spune Elon Musk, CEO Tesla Motors. "Cererea este foarte mare. Deja avem comenzi pana la jumatatea anului viitor", a adugat Musk.

Jonathan Bass, reprezentantul SolarCity, spune ca lansarea noilor baterii au adus companiei intr-o singura zi comenzi pe care in mod normal le-ar fi avut intr-un an. Bateria litiu-ion reincarcabila "Powerwall" este proiectata pentru a fi montata pe perete si conectata la reteaua electrica locala. Livrarile vor incepe la sfarsitul verii, iar preturile sunt de 3.500 de dolari pentru 10kWh si 3.000 de dolari pentru 7kWh.Tesla Powerwall

Bateria pentru casa se poate incarca peste noapte, atunci cand companiile de energie au o taxa mai redusa pentru energia electrica, iar in timpul zilei pot alimenta toata casa. Noua baterie va reduce facturile electrice ale consumatorilor cu 25%. Tesla a anuntat, de asemenea, un sistem de stocare a energiei pentru intreprinderi, precum si un sistem de scara larga pentru utilizarea de catre utilitati. Cand vor fi cuplate la energie solara, bateriile vor ajuta la accelerarea trecerii de la combustibilii fosili, a spus Elon Musk, CEO-ul Tesla. Actiuni Tesla au crescut cu 20% in ultima luna intrucat investitorii au speculat potentialul de piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri