Daimler, BMW si Volkswagen vor depasi pana in 2021 vanzarile de masini electrice ale Tesla, brandul american urmand sa coboare de pe locul intai pe pozitia 7, considera analistii de specialitate.

Estimarile au in vedere strategia anuntata de germani, care include furnizori, parteneriate, performante financiare, tehnologiile bateriilor si performantele financiare, scrie Automotive News Europe, citand Bloomberg.

Tesla va ramane numarul 1 in 2019, potrivit consultantilor de la PA Consulting Group, insa in 2021, cand rivalii traditionali vor lansa pe piata o varietate de modele, compania lui Elon Musk va cadea pe locul sapte.

Din acel moment, Daimler va conduce topul vanzarilor de masini electrice, urmat de BMW, Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi si Grupul Volkswagen.

Problemele de productie ale Tesla Model 3 si perspectiva incerta privind profitul au fost factorii care au determinat analistii de la PA Consulting sa dea un scor mic marcii americane.

Topul celor mai vandute masini electrice 2019-2021

"Obtinerea obiectivelor privind emisiile de CO2 si imbunatatirea performantelor in materie de mobilitate electrica merg mana in mana. Pentru constructorii de masini, totusi, acest lucru implica nevoia de organizare si de pregatire a angajatilor", a declarat Thomas Gottle, seful departamentului auto al PA Consulting.

Sursa foto: Yauhen_D / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri