Dupa succesul moderat al modelului Toledo, ibericii de la Seat joaca pe cartea seductiei familiale, alungind modelul Altea cu 19 centimetri pentru a obtine mai mult spatiu. A rezultat astfel Altea XL. In materie de design exterior, linia trasata de Walter da Silva ramine in mare aceeasi, Altea XL respectind cuminte traditia variatiunilor pe aceeasi tema.
Seat continua sa isi extinda gama, de data aceasta cu lansarea unui nou model, care va completa oferta producatorului iberic in segmentul-tinta: Altea XL. Automobilul are acelasi stil sportiv si inovator cu care clientii au fost obisnuiti de la fratele mai mic, dar se adreseaza familiilor care cauta, inainte de orice altceva, un interior mai spatios si un portbagaj cu un volum mai mare, la care se adauga un standard de siguranta fara rival in aceasta clasa. Seat Altea XL are o lungime cu 18,7 centimetri mai mare decit Altea, ceea ce ofera un confort interior imbunatatit si o capacitate crescuta a portbagajului.

Concret, volumul de 409 litri al portbagajului de la Altea a urcat la 532 litri in cazul modelului Altea XL, in timp ce deplasarea longitudinala a banchetei din spate cu 14 centimetri duce la maximizarea spatiului de depozitare a bagajelor 635 litri, cel mai mare din aceasta clasa. Comparativ cu Altea, bancheta de la Altea XL poate fi deplasata si in spate cu doi centimetri, obtinindu-se astfel spatiu suplimentar pentru picioarele pasagerilor. Din punct de vedere stilistic, cele mai semnificative modificari au fost operate in zona posterioara a caroseriei, unde liniile sint mai delicate, pentru a evidentia caracterul de familie al masinii. Atrag atentia stopurile mari care se prelungesc pe haion, iar barele pentru portbagaj intaresc aspectul de masina de familie.

Numeroase elemente functionale pot fi gasite in interiorul Seat Altea XL, inclusiv masute rabatabile pe spatarele scaunelor fata, priza in portbagaj si capac flexibil pentru acoperirea portbagajului. Acest ultim aspect experimenteaza un nou sistem: in locul politei fixe, traditionale, s-a montat o husa tip rulou, actionata printr-o simpla atingere. Ca o demonstratie a modului in care modelele SEAT adopta cele mai noi tehnologii, Altea XL dispune optional de conexiune necesara pentru integrarea sistemului de navigatie TomTom.

Sistemul de navigatie TomTom 710, care contine harti speciale cu locatiile tuturor distribuitorilor Seat din Europa, va fi disponibil din catalogul de accesorii Seat. La lansare, Altea XL va dispune de doua motorizari pe benzina 1.6/102 CP si 2.0 FSI/150 CP (disponibila numai cu cutie de viteze Tiptronic, cu sase trepte) si de trei pe motorina: 1.9 TDI/ 105 hp, 2.0 TDI/ 140 CP (optional cu cutie de viteze DSG Tiptronic, cu sase trepte) si 2.0 TDI/ 170 CP. Chiar si in nivelul de baza Reference, SEAT Altea XL dispune de o gama larga de dotari standard: aer conditionat, radio cu MP3 player ce include conexiune auxiliara si sase difuzoare, senzor de presiune a pneurilor, jante de 16 toli din otel, bare pentru portbagaj de culoare neagra, cruise control si bordcomputer, geamuri actionate electric (fata si spate), oglinzi retrovizoare laterale reglabile si pliabile electric, capac reglabil pentru acoperirea portbagajului si scaunul soferului, reglabil pe inaltime.


Elementele de siguranta cuprind sase airbag-uri ca dotare standard (cu optiune de a adauga doua airbag-uri laterale in spate), ABS+TCS, sistem de prindere Isofix pentru scaunele copiilor si, ca optiune, program electronic de stabilizare (ESP+DSR), cu asistare la frinare de urgenta (EBA). Altea XL va fi fabricat la uzina SEAT din Martorell, una din cele mai sofisticate si mai flexibile facilitati de productie din toata Europa, care produce si modelele Ibiza, Crdoba, Altea, Toledo si Len. Noul Altea va fi prezentat oficial la Salonul de la Paris (30 septembrie-15 octombrie 2006), informeaza site-ul www.vwforum.ro, lansarea pe piata fiind programata la inceputul anului viitor. II

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri