Daca doriti sa vizitati un oras strain si, din diverse motive, inchirierea unei masini nu va este la indemana, mijloacele de transport in comun sunt un mod simplu, comod si mai ales economic de a ajunge rapid in locurile pe care vreti sa le explorati.

Spre deosebire de Bucuresti, exista, in Europa, nenumarate orase in care calatoria cu metroul, autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul este chiar o placere. Dintre acestea, noi am ales 10 metropole europene, recunoscute pentru cel mai bun transport public, scrie Transport Times.

10. PARIS

© Artzzz | Dreamstime.com - Renault Agora S GNV

Capitala Frantei are un sistemul de metrou format din 16 linii si 300 de statii amplasate la distante mici una de alta, oferind o conexiune rapida si sigura intre orice arondisment parizian. Metropola franceza este, de asemenea, deservita de o retea complexa de autobuze (347 de linii) si tramvaie (8 linii). Transportul public include, de asemenea, si o retea de trenuri (RER) care circula atat la suprafata, cat si in subteran, conectand Parisul cu suburbiile mai indepartate.

9. BERLIN

Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock

Reteaua de transport public din Berlin este formata din mai multe sisteme integrate. Printre acestea se numara U-Bahn (metrou) si S-Bahn (trenuri suburbane), reteaua de tramvaie si autobuze, precum si serviciile de transport pe apa. Transportul public de capitala Germaniei este extrem de eficient, usor accesibil si sigur. O singura calatorie cu metroul costa aproximativ 3 euro.

8. BARCELONA

Sursa foto: Victor Maschek / Shutterstock

Barcelona are transport public nu numai foarte sigur, ci si extins, fiind format dintr-o retea de metrou, autobuze, tramvaie, trenuri si telecabine care acopera aproape fiecare colt al orasului. Doar Metro Barcelona cuprinde 11 linii diferite, care pot duce turistii peste tot, inclusiv aproape de plajele si de portul faimosului cartier “La Barceloneta”.

Cititi mai mult pe Transport Times.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri