Romcar, importatorul Ford pentru Romania, estimeaza ca in acest an va vinde 17.000 de automobile in valoare totala de 220 milioane euro, dupa ce la sfarsitul anului trecut tinta de vanzari fusese stabilita la 15.000 de unitati, a spus pentru NewsIn, directorul general Romcar, Catalin Gavra.

Daca importatorul isi va indeplini obiectivele, vanzarile din 2007 ar urma sa fie cu 30% mai mari decat in 2006, cand romanii au cumparat 12.844 de automobile noi Ford, in valoare de aproximativ 160 milioane euro, conform estimarilor lui Catalin Gavra.

"In piata se simte nevoia de masini noi, mai ales ca stim cat de vechi este parcul auto romanesc (...) Anul trecut s-a manifestat o tendinta catre masinile mici, mai economice, cu consum mai scazut, la fel cum se intampla si in pietele dezvoltate din occident. Aceasta tendinta va continua cu siguranta si anul acesta, cand asteptam cresteri insemnate mai ales pentru modelele Fiesta si Focus", a spus Gavra. El a adaugat ca pentru Fiesta, care anul trecut a fost cel mai bine vandut model Ford. asteapta vanzari de peste 4.000 de unitati.

In plus, Romcar isi bazeaza cresterea si pe cele trei modele pe care urmeaza sa le lanseze in acest an. Astfel, in martie sau aprilie va intra pe piata noua generatie a pick-up-ului Ranger, iar la vara va fi lansata noua generatie Ford Mondeo, pentru care importatorul estimeaza vanzari de 1.500 de masini in semestrul doi al anului. in trimestrul trei din 2007 va intra pe piata si varianta decapotabila a lui Focus, numita CC.

Romcar are in prezent 24 de parteneri care detin 31 de magazine de prezentare in tara. Pana la sfarsitul anului, reteaua importatorului ar trebui sa cuprinda 40 de magazine, iar directorul general al Romcar estimeaza ca investitiile facute de parteneri vor fi in jurul a 12 milioane euro.

Importatorul Ford in Romania, a vandut in prima luna a anului peste 800 de automobile, cu 21% peste nivelul din ianuariee 2006, cand vanzarile s-au apropiat de 700 de unitati.

In 2006, vanzarile Ford in Romania au crescut cu 66%, pana la 12.844 de unitati. Cele mai bune vanzari le-au inregistrat modelele Fiesta (3.710 unitati), Focus (3.014 unitati) si Transit (2.891 masini). Marca americana a avut anul trecut 4,3% din piata auto romaneasca.

Romcar face parte din grupul tiriac Auto si este reprezentantul marcii Ford din 1992. in prezent, comercializeaza 13 modele de automobile.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri