Seat se poate reintoarce in patrimoniul spaniol, un grup de investitori locali fiind interesati de achizitionarea producatorului auto, parte a grupului Volkswagen A.G.
Consortiul interesat de preluarea celui mai important constructor spaniol este format din grupul Berge, importatorul oficial iberic al marcilor Lexus, Hyundai, Subaru, Bentley si Chrysler, si prospera familie spaniola Carulla. Reprezentantii consortiului nou creat au negociat de curand cu reprezentantii Seat, dar un raspuns oficial se asteapta de abia catre sfarsitul anului.

Volkswagen ar fi dispusi sa cedeze marca spaniola pentru a se concentra asupra celorlalte branduri din portofoliu. Managerul grupului Ferdinand Piech a dat de inteles ca in strategia de viitor a concernului, Skoda ocupa o pozitie privilegiata fata de Seat, datorita costurilor mai mici de productie inregistrate in Cehia, comparativ cu cele din Spania. Fabrica Seat din Martorell, utilizata momentan sub capacitatea de productie, nu intra in planurile de investitii VW pentru a o aduce la parametrii normali de functionare.

Germanii au mai primit oferte pentru cedarea diviziei spaniole de-a lungul timpului din partea unui producator coreean si a italienilor de la Fiat. Producatorul din Torino chiar a inaintat un proiect de integrare a marcii spaniole in cadrul diviziei Alfa Romeo. Proiectul nu a trecut insa de faza negocierilor initiale.

Situatia financiara a spaniolilor nu este dintre cele mai bune, in prima jumatate a anului ibericii raportand pierderi de 7 milioane de euro. Seat In prezent compania spaniola numara 14.500 de angajati fiind prezenta in aproape 50 de tari.

In fabrica de la Martorell, oras aflat in apropierea Barcelonei si cartierul general al marci, lucreaza 1.250 de angajati in departamentele de cercetare si proiectare.

Seat a luat fiinta in 1950 fiind fondata de guvernul spaniol cu ajutorul concernului italian Fiat. Primele modele iesite pe portile fabricii erau reinterpretari a modelelor popularei marci italiene. VW a investit in marca spaniola inca din 1981, in 1986 a devenit actionar majoritar iar in 1990 au devenit proprietarii producatorului spaniol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri