First Fleet Management, compania de leasing operational auto din grupul AutoItalia, va gestiona 4.000 - 4.500 de masini pana la sfarsitul anului viitor, dublu fata de cat estimeaza compania pentru anul in curs, a declarat, potrivit NewsIn, directorul firmei, Ricky Stein.
Compania de leasing operational si inchiriere pe termen lung First Fleet Management este un urmas al Easy Leasing, divizie care se ocupa cu leasingul operational in cadrul grupului AutoItalia – importator al marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ssangyong si al motocicletelor Honda.

„Inainte, compania de leasing operational era impreuna cu AutoItalia, dar am decis sa le separam din considerente care tin de marketing, de vanzari si pentru a delimita clar activitatea de baza a AutoItalia de activitatea de leasing operational. De fapt, Easy Leasing era mai mult un slogan de marketing deoarece clientii semnau contractul cu AutoItalia SRL”, a spus Ricky Stein. El a adaugat ca First Fleet Management a preluat in octombrie – noiembrie 2006 toate contractele de la AutoItalia, circa 1.100, iar acum a ajuns la aproximativ 1.900 de contracte.

„Pana la sfarsitul anului viitor credem ca vom avea un total de 4.000-4.500 de masini”, a declarat directorul First Fleet Management, care a explicat ca expansiunea companiei are la baza faptul ca intreaga piata este in crestere, ca imaginea Fiat este din ce in ce mai buna si managementul flotelor a devenit tot mai popular.

In prezent, First Fleet Management are cinci angajati, iar acestora li se vor mai adauga inca cinci pana la sfarsitul anului viitor.

Intrebat prin ce se diferentiaza First Fleet Management de celelalte companii concurente, Stein a explicat ca firma sa are avantajul de a fi parte a grupului AutoItalia. „Cel mai mare avantaj al First Fleet Management este acela ca este parte a AutoItalia. Cand mergem la un client, ii putem spune ca suntem un furnizor total. Ii putem oferi orice vehicul, de la scuter, la masini de lux, plus vehicule comerciale. Avem marcile proprii care se bucura de un succes din ce in ce mai mare in Romania. Un alt avantaj este acela ca avem o experienta de 13 ani aici, prin AutoItalia”, a aratat Ricky Stein.

El a precizat ca succesul unei companii pe piata romaneasca de inchiriere pe termen lung tine de capacitatea firmei respective de a se adapta cerintelor clientului roman. „Companiile din vest, nu numai cele de leasing operational, vin in Romania sa aplice modelul de afaceri consacrat acolo. Romania este o piata foarte diferita, perceptia clientilor este alta. In vest, inchirierile pe termen lung au devenit ceva normal. Orice client corporate cere asta acolo, insa companiile din Romania inca nu au inteles ce inseamna inchirierea pe termen lung. Aici apare specificul pietei romanesti”, a explicat Stein.

First Fleet Management ofera spre inchiriere pe termen lung masini noi, dar si rulate, in functie de preferintele clientului, acestea din urma avand avantajul unui pret mai scazut pentru client. Compania ofera orice fel de vehicul, insa pragul minim este de zece unitati, fie ele scutere, vehicule comerciale sau masini de lux.

Leasingul operational si managementul flotei auto implica, printre altele, servicii de finantare a utilizarii autovehiculului, de intretinere, livrare, inmatriculare, administrare a anvelopelor, asigurari, consultanta si gestiune a combustibilului. Aceasta activitate implica externalizarea, de catre companii, a serviciilor legate de managementul flotelor auto, catre firme specializate.

Leasingul operational nu este o metoda de finantare a achizitiei unui bun, ci de finantare a utilizarii acelui bun pe o perioada bine determinata, dupa care bunul poate reveni in proprietatea companiei de leasing, in functie de termenii contractului. Cealalta modalitate de leasing, leasing-ul financiar, presupune trecerea bunului in posesia consumatorului, dupa ce valoarea bunului este achitata.

Principala diferenta intre cele doua tipuri de contracte de leasing este de natura fiscala. La un contract de leasing financiar, bunurile ce fac obiectul contractului de leasing se inregistreaza ca mijloace fixe in contabilitatea clientului (utilizatorului), iar beneficiarul isi poate deduce cheltuielile cu amortizarea lui, iar din rata de leasing, cheltuielile cu dobanda. La contractul de leasing operational, produsul este inregistrat ca mijloc fix in contabilitatea firmei de leasing, doar valoarea ratei de leasing fiind cheltuiala deductibila, in totalitate, pentru client.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri