Uzina de automobile a companiei Volvo Cars din orasul Gand (nord-vestul Belgiei), ar putea pierde intre 500 si 1000 dintr-un total de 4.600 de angajati, din cauza problemelor legate de deprecierea dolarului american, a anuntat conducerea firmei suedeze, relateaza AFP, citat de NewsIn.
"Este vorba de concedierea unei echipe din trei, ceea ce inseamna concedierea a 500 de angajati. Unii vorbesc despre concedierea a 1000 de angajati, cifra ce include si schimburile de noapte, primele care vor fi afectate, insa nimic nu s-a decis deocamdata", a declarat pentru AFP, purtatorul de cuvant al companiei Volvo, Mark De Mey.

"Problemele de pe piata din SUA, provocate de deprecierea dolarului, stau la baza acestor masuri", a explicat purtatorul de cuvant.

Moneda europeana a atins marti un nou record istoric in raport cu dolarul american, de 1,48 dolari, pe fondul turbulentelor si instabilitatii economiei din Statele Unite ale Americii.

Divizia din Belgia a producatorului suedez, controlata tot de firma americana Ford, se confrunta cu vanzari scazute in SUA la modelele produse la ora actuala la Gand, si anume, modelul compact S40 si berlina S60.

Prin urmare, compania cu sediul la Göteborg va reduce productia din orasul Gand, de la 220.000 la 203.000 unitati.

"Am informat sindicatele saptamana trecuta. Cu toate astea, decizia finala nu va fi luata in zilele ce vor urma", a adaugat De Mey.

Potrivit purtatorului de cuvant, conducerea locala a uzinei din Belgia a recomandat conducerii de la Göteborg mentinerea a trei echipe de ingineri si fabricarea unui model cu totul nou, XC60, un 4X4 de oras, inainte de luna septembrie 2008.

Patronul producatorului suedez, Frederick Arp, a afirmat intr-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo, publicat pe 12 noiembrie, ca Ford va pastra marca Volvo Cars, preferand sa renunte la alte marci europene, precum Jaguar si Land Rover.


Acesta a declarat intre timp ca "principala prioritate" este de a "ameliora performantele Volvo".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri