Producatorul suedez de autoturisme Volvo Cars, ce apartine grupului american Ford, a retras de pe piata 18.000 de autovehicule, din cauza unor probleme la airbaguri
"In total, la nivel mondial, este vorba de retragerea a 18.000 de autoturisme, dintre care 4.980 in Suedia", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Volvo Cars, Maria Bohlin.

"Este vorba de o problema de software in sistemul de airbaguri laterale. Am descoperit ca in caz de coliziune cu un obiect de talie mica, de exemplu un stalp, airbagurile nu se declansaza la viteza la care erau prevazute", a explicat aceasta.

Modelele cu probleme sunt versiunile din 2008 ale V70 si XC70.

In afara de Suedia, principalele state afecatate de aceasta problema sunt Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania si Italia, a adaugat Bohlin.


Volvo a contactat prin curierat clientii sai ce sunt proprietari ai unor astfel de modele, invitandu-i sa mearga la cel mai apropiat service auto pentru a remedia problema.

Aceasta inspectie este gratuita si dureaza in jur de jumatate de ora, a precizat purtatorul de cuvant.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri