Falcon Electronics, cel mai mare importator si distribuitor de accesorii auto din Romania a vandut in luna noiembrie de doua ori mai multe sisteme de securitate cu pornirea motorului din telecomanda decat in lunile anterioare, potrivit datelor furnizate de companie.
Astfel, daca pana acum media lunara a fost de 100 de bucati vandute, in luna noiembrie compania a comercializat 220 de astfel de produse, iar prognoza pentru luna decembrie este de 250 de bucati vandute. In portofoliul Falcon Electronics se gasesc sisteme de securitate cu pornirea motorului din telecomanda marca Viper, fabricate de Directed Electronics, cel mai mare producator de sisteme de securitate auto la nivel mondial.

"Viper cu pornirea motorului din telecomanda aduce utilizatorului beneficii in plus fata de alarmele clasice. Este vorba de un sistem care are atat functii de securitate, cat si functii de confort. Aceste produse cunosc o crestere de vanzari in special iarna si vara cand efectele benefice ale pornirii motorului din telecomanda sunt evidente. Beneficiile utilizarii sistemelor Viper in timpul iernii: dezghetarea parbrizului, incalzirea masinii sunt din ce in ce mai apreciate de clienti", a declarat directorul de marketing al Falcon Electronics, Cristian Filip, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei un sistem de securitate si confort porneste motorul din telecomanda de la distante care variaza intre 400 si 1.600 de metri, iar odata cu motorul, este pornita si instalatia de climatizare, incalzind sau racind interiorul masinii. "Initial, utilizatorul roman era preocupat doar de functia de securitate, de protejare a vehiculului impotriva hotilor. In ultimii ani insa, si mai ales anul acesta, am constatat o schimbare a trend-ului. Cumparatorul incepe sa fie preocupat si de gradul de confort pe care il ofera un anumit sistem. Se cauta gadgeturile inteligente, cu functii multiple", a mai declarat Cristian Filip.

Pana la sfarsitul anului 2007, Falcon Electronics va comercializa un total de 1.500 de sisteme de securitate cu pornirea motorului din telecomanda, cu 500 de bucati mai mult decat in 2006. Pentru luna ianuarie a anului urmator, compania estimeaza ca se vor vinde 170 de produse. Pretul unui sistem de securitate cu pornirea motorului din telecomanda variaza intre 390 si 469 dolari.

Cristian Filip a mai declarat recent ca piata romaneasca de sisteme de securitate auto ar putea ajunge anul acesta la o valoare de 7,5 milioane euro, cu peste 20% mai mult decat anul trecut. Din piata de sisteme de securitate auto, compania Falcon detine 40%, conform propriilor estimari.

Firma estimeaza afaceri de 15,4 milioane dolari anul acesta, in crestere cu 87% fata de cele 8,2 milioane dolari raportate anul trecut. Compania Falcon, importatoare si distribuitoare de sisteme de securitate auto, sisteme audio si detectoare de radar, detine 40% din piata sistemelor de securitate auto, 30% din piata sistemelor audio si 79% din piata de detectoare radar, potrivit cifrelor pe primele sase luni ale anului, facute publice de directorul companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri