Compania Rolls-Royce a fost selectata pentru a crea o ambarcatiune care va fi utilizata de catre cercetatorii care se ocupa cu studiul mediului de la Polul Nord si Polul Sud.
Vasul va fi dotat cu echipamente speciale, specifice cercetarii mediului marin – vor exista dispozitive de monitorizare a coloniilor de pesti, aparate care evalueaza datele meteorologice si care analizeaza mostre din adancul marii. Totodata, se vor intreprinde actiuni de cartografiere.

Nava NVC 395 POLAR va fi creata in asa fel incat sa permita accesul in spatiile mai putin accesibile, printre ghetari.

Parteneriatul incheiat intre Rolls-Royce si Institutul Norvegian de Cercetare Marina va fi intarit si de implicarea altor institutii de cercetare din Norvegia care se ocupa cu studiul mediului polar.

“Institutul a sesizat creativitate in design-ul produselor noastre, iar noi ne-am oferit sa aducem o solutie utila, prin crearea unui vas maritim de ultima generatie, dotat cu cele mai performante echipamente tehnologice, care sa poata opera in cele mai aspre medii”, a declarat Einar Vegsund, Design Manager Roll-Royce.

Compania Rolls-Royce are in portofoilul sau un numar total de 800 de nave functionabile sau in constructie, printre care se numara si cateva aflate in subordinea politiei maritime daneze sau norvegiene.

Institutul Norvegian de Cercetare Marina si Institutul Norvegian Polar sunt consultanti ai autoritatilor norvegiene, si contribuie la mentinerea standardelor administrative din zonele maritime si polare, conservand cel mai neexplorat areal din lume.

Rolls-Royce are afaceri in sectorul maritim in 34 de tari, printre care se numara Marea Britanie, Tarile Nordice, Statele Unite si Asia, si 7.000 de angajati.

Compania este numarul unu pe piata designer-ilor de vase maritime din lume, furnizand solutii si servicii optime pentru mai mult de 20.000 de nave comerciale si navale, de marfa sau submarine. Design-ul navelor sale include sisteme de propulsie cu motoare diesel.

Rolls-Royce Group a inregistrat in 2007 un profit de 800 de milioane de lire sterline (un miliard de euro), iar vanzarile au crescut de la 7.353 de milioane de lire (9.208 milioane euro) in 2006, la 7.817 milioane (9.789 milioane euro) in 2007, din care vanzarile de servicii au crescut cu 9%, la 4.265 milioane de lire sterline (5.341 milioane euro).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri