Ford urmareste sa vanda divizia sa suedeza de automobile Volvo, existand probabilitatea ca grupul sa recurga la concedieri, continuand procesul complex de restructurare.
Directorii grupului au anuntat public, de mai multe ori, ipoteza unei cesiuni a companiei Volvo Cars, cumparata pentru 6,45 miliarde dolari in 1998.

In plin proces de restructurare, constructorul american a renuntat deja la marca Aston Martin in martie 2007, iar in martie 2008 la Jaguar si Land Rover.

Ford urmareste de asemenea sa vanda si marca Mercury, care se confrunta cu dificultati financiare, informeaza NewsIn.

Estimand ca fiind insuficient numarul de voluntari pentru planul de disponibilizari propus de Ford la inceputul anului, ce implica desfiintarea a 4.000 locuri de munca, directorii doresc sa recurga la concedieri pentru a-si indeplini obiectivul.

Planul implica desfiintarea a 8.000 de locuri de munca, fata de cele 12.000, de care Ford vorbea in luna ianuarie a acesui an.

Din 2006, Ford a disponibilizat 40.000 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri