Automobilele BMW livrate in Romania au intr-un procent de 60% tehnologia xDrive, in timp ce in Germania 10,6% au tractiune integrala, in Elvetia 34,5%, iar in America 40%, potrivit BMW Group Romania.
„Cu un total de 320.900 masini echipate cu tehnologia xDrive livrate in 2007, BMW se situeaza pe un trend crescator important, cu cresteri in principalele piete ale marcii”, potrivit companiei.

Sistemul de tractiune integrala xDrive ofera o distributie a cuplului intre puntea fata si spate de 40/60 si variaza dinamic acest raport in functie de aderenta si conditiile de drum.

xDrive transfera pana la 100% din cuplul motor pe oricare din cele doua punti. „Intregul sistem reactioneaza la apasarea unui buton. Nu sunt necesare reglaje suplimentare cu ar fi operarea diferentialelor, xDrive asigura electronic cel mai bun raspuns pentru fiecare siutatie”, a precizat Dieter Schöner, instructor BMW Fahrer Training.

Pentru condusul pe sosea la primul semn de supravirare xDrive intervine transferand cuplul catre puntea fata. In conditii de subvirare, puterea este transferata catre rotile din spate. De aceea sunt minimizate interventiile Sistemului de control al stabilitatii (DSC) care duc la pierderi de putere. Se asigura astfel o viteza mai mare la abordarea virajelor si un comportament mai sportiv.

BMW X6 este echipat cu Dynamic Performance Control in completarea functiilor xDrive. Acesta asigura distributia cuplului individual pe rotile puntii spate.

Bmw organizeaza un drive test cu modele cu tractiune integrala, BMW xDrive Tour, timp de 34 de zile in Romania, in perioada 23 septembrie-12 octombrie la Campina si intre 19-25 octombrie la Cincis in judetul Hunedoara.

Parte a unui program european, organizat cu expertiza BMW Fahrer Training, BMW xDrive Tour prezinta beneficiile tehnologie oferite de sistemul de tractiune integrala al marcii germane atat pe sosea, cat si pe off road.

La dispozitia participantilor sta o echipa de instructori BMW Fharer Training alaturi de pilotul roman Claudiu David. Pentru parcursul pe teren accidentat au fost selectate circuitele de motorcross de la Campina si Cincisi.

BMW Group Romania a lansat luna trecuta noul Seria 3, cu preturi incepand de la 22.150 euro fara TVA pentru 316i limuzina (122 CP).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri