Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, va lansa in ianuarie 2009 noul Aygo pe piata romaneasca, disponibil cu doua motorizari.
Tot anul viitor, compania va aduce si noile modele Avensis, IQ, Urban Cruiser si Prius.

Noul Aygo este disponibil cu un motor pe benzina cu 3-cilindri 1.0 VVT-i de 68 CP, care are un consum mixt de 4,5 l/100 km si cu un motor diesel de 1,4 litri 54 CP, care are un consum mixt de 4,1l/100km.

Aygo 2009 este cu 10 mm mai lung datorita extensiei barei din fata. In jurul farurilor s-au adaugat detalii circulare cromate pentru a sublinia designul partii din spate, in timp ce spatiul negru din jur potenteaza farurile.

Bare de protectie in culoarea caroseriei vor dota si editia speciala de culoare care va fi lansata impreuna cu modelul. Aygo 2009 va fi disponibila intr-o noua nuanta de culoare - Comet Blue.

Interiorul Aygo 2009 a fost restilizat. Noi modele si materiale pentru scaune au fost adaugate gamei existente, fiind disponibil optional un finisaj nou Alcantara. Optiunea cu scaune Alcantara vine impreuna cu un volan imbracat in piele si un schimbator de viteze asortat.

Suspensia pe fata MacPherson Strut este derivata de la Toyota Yaris. In spate, specialistii Toyota au introdus bara de torsiune, adoptand un profil “V” inversat.

Toate variantele Aygo sunt dotate standard cu servodirectie electrica, adaptabila la viteza. Airbag-urile frontale fac parte din dotarea de baza, iar cele laterale si cortina sunt disponibile pe nivelurile superioare de echipare.

Toyota ofera noul AYGO cu o garantie de 3 ani (sau 100.000 km) valabila in toata Europa. Aygo beneficiaza de o garantie anti-coroziune de 12 ani.

In parteneriat cu Peugeot si Citroën, Toyota produce AYGO la fabrica din Kolín, la 60 km est de Praga, capitala Cehiei. Fabrica este detinuta de catre PSA Peugeot Citroën si Toyota Motor Corporation (TMC) si produce trei masini mici pe o platforma comuna: Citroën C1, Peugeot 107 si Toyota Aygo.

Capacitatea de productie a fabricii este de 340.000 vehicule pe an, impartita aproximativ egal intre Toyota Aygo, Citroën C1 si Peugeot 107.

Lansat in 2005, modelul Toyota AYGO a obtinut o cota in segment de 7,7% in 2008. In 2006, primul an de vanzari, Toyota a vandut 97.500 de unitati AYGO in Europa, iar anul trecut 104.700 de masini. In 2008, se estimeaza ca vanzarile vor depasi din nou 100.000 unitati.

Incepand cu anul 2005, piata masinilor mici din segmentul A a devenit din ce in ce mai puternica in Europa (o crestere de 66% in unitati in intervalul 2005 - 2008).

Tinand cont de tendintele de scadere de pe piata auto dar si de reglementarile de poluare din ce in ce mai stricte, se estimeaza ca, pana in 2010, segmentul A va creste si mai mult, ajungand la o cota de 7% (fata de 4,7% in 2005) din vanzarile totale de masini in Europa.

Anul trecut, Toyota Romania a vandut 10.458 unitati Toyota si Lexus, in crestere cu 81% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri