BDT Group, care detine marcile Ford, Mazda, Chrysler, Jeep, Dodge, dar si automobile premium prin compania Carlex, a realizat anul trecut afaceri de 64 milioane euro, prin vanzarea a 3.312 masini.
"BDT Group a incheiat anul 2008 cu 3.312 de unitati vandute, avand o cifra totala de afaceri de aproximativ 235,73 milioane lei", potrivit reprezentantilor BDT.

O contributie importanta in obtinerea acestor rezultate o detin evenimentele desfasurate pe parcursul anului trecut, cum ar fi: lansarea noilor modele Ford Focus, Ford Kuga, Mazda 2, Mazda 6 - dar si extinderea portofoliului de produse comercializate prin inaugurarea unui showroom dedicat exclusiv marcilor Chrysler, Jeep si Dodge.

In ceea ce priveste vanzarile BDT Ford, compania a inregistrat vanzari in anul 2008 de 2.411 unitati. Cel mai vandut model al anului a fost noul Ford Focus cu 878 de unitati, fiind urmat de Ford Fiesta cu 388 de unitati vandute. In segmentul vehiculelor comerciale, cel mai vandut model a fost Ford Transit cu 355 de unitati.

“Suntem multumiti de rezultatele obtinute. Noul an va fi unul cu multe provocari, dar suntem increzatori ca vom reusi sa vindem 2.500 de unitati”, a declarat Dan Schiopu, directorul de vanzari BDT Ford.

BDT Mazda, dealer importator Mazda in Romania, si-a dublat vanzarile in anul 2008 comparativ cu 2007, prin comercializarea a 816 unitati. Cel mai cautat model a fost Mazda 3 cu 257 de unitati, urmat la o mica diferenta de Mazda 2 cu 255 unitati vandute.

BDT Motors, dealer Chrysler, Jeep si Dodge, a inregistrat vanzari de 48 unitati, avand o cifra de afaceri de aproximativ 6,06 milioane lei. Cele mai vandute modele au fost Jeep Wrangler si Grand Cherokee.

“Pentru 2008, ne-am propus un target de 180 de unitati. Suntem increzatori ca il putem atinge prin profesionalism si prin gama atractiva de servicii integrate pe care o oferim clientilor nostri”, a declarat Claudiu Gheorghe, director vanzari BDT Motors.

Compania Carlex, divizia de automobile premium din cadrul BDT Group, a inregistrat in 2008 o crestere a vanzarilor cu 70% fata de anul 2007, reusind sa ajunga la o cifra de afaceri de 14 milioane lei. Cele mai cautate modele in aceasta perioada au fost cele care se incadreaza in clasa medie si SUV.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 4,7 milioane lei obtinuta in 2008, BDT Rent sustine trend-ul ascendent al intregului Grup. Planurile companiei pentru 2009 includ extinderea parcului auto prin achizitionarea a 100 de autovehicule.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri