Constructorul auto german Volkswagen adopta, in perioada 23 - 27 februarie, pentru o scurta perioada de timp, un program de lucru redus in anumite sectoare ale fabricii din Germania, datorita cererii slabe.
"Volkswagen functioneaza cu un program flexibil de lucru. Scurtam programul pentru o perioada scurta de cinci zile. Aceasta decizie temporara pentru productie marcheaza continuarea abordarii noastre sistematice si disciplinate de a aduce capacitatea de productie in conformitate cu cererea", a declarat Jochen Schumm, directorul de resurse umane Volkswagen AG.

Scurtarea programului va afecta aproximativ doua treimi din cei 92.000 de angajati din Germania.

In unele departamente nu se va scurta programul. Departamentele de Cercetare si Dezvoltare si unele sectoare din productia de componente nu sunt afectate.

"Conform strategiei noastre 18plus, Volkswagen isi concentreaza eforturile sale, in special, catre evolutie si investitii, pentru a dezvolta tehnologiile si produsele viitorului. De aceea, ne concentram pe cercetare si dezvoltare“, a precizat Schumm.

Potrivit lui Bernd Osterloh, presedintele consiliului director al concernului Volkswagen, " schimbul de noapte se va relua incepand de duminica, 1 martie, iar cele trei schimburi vor continua sa se efectueze in ritm normal, dupa aceasta data."
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri