Premierul francez Francois Fillon a dat asigurari ca planul pentru sprijinirea industriei auto este “compatibil cu regulile competitiei europene”, scrie AFP, informeaza NewsIn.
Oficialul, ce efectuaza o vizita la Bruxelles pentru a sustine initiativa protectionista, a spus ca masurile se inscriu perfect in cadrul tratatelor europene. In cadrul unei intalniri cu oficialul francez, premierul belgian Herman Van Rompuy a spus ca marii constructori francezi sunt prezenti in Cehia, Slovenia, Slovacia, Spania, Portugalia sau Marea Britanie.

”Este foarte dificil in aceste conditii sa spui ca Franta este o tara protectionista”, a concluzionat premierul belgian. Guvernul Francez a anuntat luni ca va acorda 7,8 miliarde euro pentru sustinerea industriei auto.

"Ca sa permita producatorilor auto sa se pregateasca linistiti pentru ce va urma, statul va acorda fiecaruia dintre marii nostri producatori auto un imprumut de 3 miliarde euro, pe o durata de 5 ani", declara anterior Sarkozy, la sfarsitul unei intalniri cu reprezentantii industriei auto.

Planul prevede, totodata, dublarea ajutorului acordat diviziilor de creditare ale Renault si PSA, anuntat in decembrie in cadrul unui plan de relansare a economiei, la 2 miliarde euro. Ajutorul acordat subcontractorilor din sectorul auto a fost, de asemenea, dublat, la 600 milioane euro.

"Pactul auto" prevede si o conventie care majoreaza indemnizatia pentru somaj partial a angajatilor din sectorul auto, in schimbul mentinerii locurilor de munca de catre constructori, potrivit acordului.
Sectorul auto reprezinta circa 10% din piata muncii din Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri