Guvernul german a triplat fondurile pentru programul Rabla de la 1,5 miliarde euro, la 5 miliarde euro si a prelungit termenul pana la sfarsitul anului, potrivit Bloomberg.


Prin programul de casare inca doua milioane de persoane vor putea cumpara masini noi si vor primi o prima de casare de 2.500 euro, in schimbul unei masini de peste noua ani vechime.

Programul trebuia sa se inchieie la 31 mai, insa a fost prelungit pana la sfarsitul anului, potrivit lui Ulrich Wilhelm, purtatorul de cuvant al guvernului.

Germania a avut 600.000 de locuri pentru programul Rabla si peste 900.000 de persoane interesate de a schimba masina veche cu una noua.

Programul de innoire a parcului auto a ajutat piata germana sa creasca cu 40% in luna martie, comparativ cu aceeasi luna din 2008, la 401.000 de masini noi.

Asociatia Constructorilor de Automobile din Germania se asteapta la 3,1 milioane unitati noi livrate in 2009, fata de 3,09 mil. masini in 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri