Opel lanseaza in Germania un bonus special de mediu de pana la 8.000 de euro pentru clientii care vor renunta la masinile diesel vechi pentru unele noi sau mai putin utilizate.

Proprietarii de autovehicule diesel vechi care indeplinesc standardele de emisii Euro 1 pana la Euro 4 pot beneficia de noul bonus, cu conditia ca masina lor sa fie inmanata si dezmembrata, scrie Carscoops.com.

Noua masura se va aplica, de asemenea, proprietarilor de masini Euro 5 care locuiesc in zone cu poluare ridicata, inclusiv Munchen, Stuttgart, Koln, Reutlingen, Duren, Hamburg si altele.

Opel declara ca noile stimulente comerciale sunt destinate atat companiilor, cat si persoanelor fizice din Germania. In plus, constructorul german va oferi o gama larga de autoturisme noi din stocul existent, inclusiv vehicule rulate folosite la drive test, care vor primi inca doi ani de garantie.

"Clientii care cumpara un model nou Opel nu mai trebuie sa se teama de faptul ca primaria unui oras le va interzice accesul", a declarat Jurgen Keller, director executiv vanzari, marketing si aftersales Opel Germania.

Odata cu lansarea acestor stimulente, Opel se alatura unor companii precum VW, Audi, Seat, Porsche, Renault si Mercedes, care ii incurajeaza pe clienti sa renunte la autovehiculele diesel vechi si sa cumpere autovehiculele Euro 6 si Euro 6d. Volkswagen ofera un bonus de casare intre 1.500 si 8.000 euro, in timp ce Audi ofera un stimulent intre 3.000 si 10.000 de euro.

Programul vine dupa anuntul guvernului german cu privire la planul de a reduce poluarea in orasele cele mai afectate fara a recurge la interdictii de conducere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri