Piata de leasing operational ar putea ajunge la 900 milioane euro la sfarsitul acestui an, in crestere cu circa 13% fata de 2008, pe fondul nevoii de lichiditate a firmelor in perioada de criza, a declarat Arnault Leglaye, managing directorul Arval Romania.
Potrivit estimarilor Arval Romania, valoarea tranzactiilor efectuate pe piata romaneasca de leasing operational a ajuns la 800 milioane de euro in 2008, informeaza NewsIn.

"Valoarea tranzactiilor de leasing operational estimata pentru acest an este de 900 de milioane de euro, fiind influentata de nevoia de lichiditati in crestere, generata in principal, de situatia de criza. In plus, schimbarea legii referitoare la deductibilitatea TVA-ului va influenta suplimentar si pozitiv leasing-ul operational", a precizat Leglaye.

El a estimat ca tendinta de crestere a pietei locale de leasing operational se va mentine si in 2009. "Numarul de vehicule gestionate prin leasing operational, principalul indicator in evaluarea pietei de profil, poate creste cu 30% fata de 2008", a adaugat el.

Cu toate acestea, din cauza crizei economice, Arval Romania estimeaza ca "societatile de leasing operational fara baze financiare solide pot disparea de pe piata incepand cu acest an, mai ales din imposibilitatea de a sustine contracte pe o perioada lunga de timp".

Leasingul operational este un serviciu care presupune atat finantarea achizitiei unui bun, cat si alte servicii oferite de un departament de gestionare din cadrul unei firme de leasing.

In cazul leasingului operational pe segmentul auto, cel mai raspandit, companiile pot beneficia de o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in urma semnarii unui contract de leasing operational cu o firma specializata, care se ocupa si de gestiunea flotei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri