Constructorul auto chinez BAIC a propus intr-o scrisoare adresata mai multor reprezentanti ai guvernului german preluarea unei participatii de 51% in cadrul Opel, cu o garantie publica de 2,64 miliarde euro.
O sursa apropiata dosarului a declarat ca General Motors a primit o oferta din partea BAIC pentru cumpararea filialei germane Opel, chiar inainte de data limita, informeaza NewsIn.

La sfarsitul lunii mai, guvernul german a anuntat un plan de salvare a companiei printr-un acord cu grupul canadian Manga, insa, apoi, negocierile au stagnat.

BAIC a oferit 660 milioane euro pentru cumpararea unei participatii de 51% in cadrul Opel, cu o garantie publica de 2,64 miliarde euro, in timp ce Manga a cerut o garantie de 4,5 miliarde euro.

In scrisoare, presedintele BAIC, Xu Heyi, sustine ca "nicio fabrica Opel din Germania nu va fi inchisa", insa nu exclude posibilitatea unor disponibilizari.

Presedintele General Motors Europe, Carl-Peter Forster, a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ca se asteapta sa vanda in curand divizia Opel grupului canadian Magna.

Editia germana a revistei Forbes a anuntat, citand surse avizate, ca grupul canadian Magna intentioneaza sa separe marca Opel de celelalte divizii proprii, putand chiar decide o listare a producatorului de automobile.

Magna este grupul considerat favorit pentru preluarea marcii germane Opel, insa mai exista si alti investitori interesati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri