Producatorii si importatorii auto din Romania ofera discounturi de pana la 8.000 de euro pentru modelele aflate pe stoc, platesc TVA-ul si garanteaza finantarea pentru orice venit in incercarea de a impusiona vanzarile in perioada de criza economica.
Producatorul local si leaderul vanzarilor de pe piata interna, cu un total de 18.140 unitati, Dacia, are pana la sfarsitul acestei luni promotii atat pentru gama de autoturisme, cat si pentru modelele van si pick-up, potrivit NewsIn.

Pana la 31 iulie, pentru Logan, MCV, Sandero si Stepway, Dacia ofera cadou aerul conditionat, precum si dobanzi promotionale la leasing incepand cu 0%. Pentru credit, Dacia ofera si asigurarea Casco pe un an gratuita si avans zero. Oferta de finantare si creditare este similara si in cazul Van-ului si a pick-up-ului, modele pentru care Dacia ofera si plata avansului de 15%.

Promotia de credit este realizata de RCI Finantare Romania in parteneriat cu BRD-GSG si Asiban, iar promotia de leasing este realizata cu RCI Leasing Romania IFN.

Totodata, Dacia dubleaza prima de casare de 3.800 lei pentru achizitionarea de masini prin Programul Rabla.
Oferta similara, de dublare a primei de casare pentru achizitionarea unei masini in cadrul Programului de innoire a parcului auto national, are si Ford.

Totodata, Romcar, importatorul Ford pentru Romania, propune in aceasta perioada discounturi de la 2.000 la 7.000 de euro pentru modele aflate pe stoc.

Astfel, pentru modele Mondeo cu motorizarile de 2.2 TDCi, de 2.3 PFi si de 2.5T, discountul este de 5.355 euro din pretul de lista cu TVA inclus. Gama Mondeo, alte versiuni de stoc decat cele trei anterior mentionate, beneficiaza de un discount de 4.760 euro din pretul de lista cu TVA inclus. Noul Ford Focus cu motorizare 1.8 TDCi, in patru si cinci usi, cu anumite configuratii de stoc, are o reducere de 2.023 euro din pretul de lista cu TVA inclus.

Pentru celelalte versiuni, discountul este de 1.765 euro din pretul de lista cu TVA inclus. Monovolumele S-MAX si Galaxy beneficiaza de reduceri de 5.593 euro, respectiv 6.783 euro din pretul de lista cu TVA inclus, iar SUV-ul Kuga de stoc are reduceri de pret de pana la 7.300 euro. Pentru autoutilitara Transit, discounturile sunt cuprinse intre 4.974 euro si 7.378 euro, iar pentru Ford Connect Van reducerile variaza intre 3.570 euro si 3.925 euro din pretul de lista cu TVA inclus.

AutoItalia, importatorul Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, SsangYong, Maserati, Infiniti, Honda motociclete si Segway, ofera in luna iulie discounturi semnificative pentru modelele Fiat aflate pe stoc.

Astfel, la modelul Linea, model 2008, reducerea este de 3.800 euro cu TVA, oferta fiind valabila pentru versiuni benzina T-Jet si Diesel Multijet, Dynamic si Emotion. La modelul Punto Clasic 2008, reducerea este de 2.100 de euro cu TVA, si se aplica versiunilor Diesel Multijet, iar pentru modelul Doblo Panorama 2008 discountul este de 3.800 de euro cu TVA, pentru versiunile Diesel Multijet.

Pentru gama de modele 2009, reducerile sunt cuprinse intre 678 euro cu TVA la Panda 4X4 si 2.246 la Linea.
Sunt exceptate de la campania de reduceri modele Fiat 500, indiferent daca au fost fabricate in 2008 sau 2009.

Totodata sunt propuse noi oferte de finantare, prin programele Fiat 40 si Fiat 50, cu avansuri de 40%, respectiv 50% din valoarea celor 10 modele comercializate si achitarea diferentei dupa 13, respectiv 18 luni cu posibilitatea de esalonare pe trei, respectiv doi ani a sumei ramase. Totodata, AutoItalia desfasoara, pe parcursul intregului an, campania Leasing pentru oricine. Prin acesta, indiferent de salariu se poate achizitiona orice model din gama comercializata cu un avans de numai 2009 euro.

Ofertele de finantare sunt realizate prin Impuls Leasing.

Trust Motors, importatorul Peugeot in Romania, plateste TVA-ul pentru toate modele din gama de autoturisme comercializata. Totodata, reprezentanta locala a constructorului francez ofera sistemul MyDeal, prin care garanteaza finantarea pentru orice model comercializat indiferent de venitul cumparatorului. Durata finantarii este de la 12 la 60 de luni, iar comisioanele sunt zero.

Si Chevrolet a demarat o campanie de discounturi care, potrivit companiei, a adus in trimestrul doi o crestere de 74% a vanzarilor comparativ cu primul trimestru, respectiv de la 658 la 1.142 unitati.

Astfel, si in trimestrul trei modelul Spark este disponibil cu o reducere de 17% pana la 30 septembrie in limita stocului. In cazul modelului Aveo Sedan, discountul este de pana la 25.8%, dar doar pana la 31 iulie 2009, iar in variantele cu trei si cinci usi reducerile sunt de pana la 24.5%. Pentru modelul Lacetti patru, cinci usi si sport wagon, reducerile sunt de 39% pana la 31 august. In cazul modelului Lacetti WTCC Street edition, discountul este de pana la 28,55%.

La randul sau, Toyota se bazeaza in aceasta perioada pe promotii adresate unui stoc limitat de masini din cadrul modelelor Aygo, Auris, Corolla Sedan, Prius, RAV4, Land Cruiser 120, Land Cruiser V8, Hilux si Hiace. In luna iulie, pentru modelul Land Cruiser 120 exista discount-uri de pana la 7.936 Euro (TVA inclus) si, in plus, prin alegerea versiunii cu cinci locuri, taxa de inmatriculare va fi zero. Totodata, de la 1 iulie 2009 Toyota a lansat programul Optimo adresat, in limita stocului disponibil, modelelor Yaris in cinci usi prin care se ofera accesorizari de top la preturi apropiate de cele ale modelelor de baza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri