Lamborghini va livra incepand din octombrie primele exemplare decapotabile Reventon, la un pret de 1,1 milioane euro fara taxe.
Toate exemplarele Reventon Roadster sunt fabricate pe linia de productie din Sant’Agata Bolognese, Italia.

Motorul cu doisprezece cilindri de 6,5 litri genereaza o putere de 493 kW (670 CP). Acceleratia Roadster-ului are loc de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde. Viteza maxima este de 330 km/h.

Lamborghini Reventon va avea mai putin de 20 de pasionati si colectionari. Modelul este derivat din acelasi concept creativ precum Coupé-ul.

Designerii noului model si-au gasit sursa de inspiratie in aviatie. De aici forma accentuata de pana, care aminteste de avioanele de lupta.

In dotarile decapotabiei sunt incluse farurile bi-xenon cu LED-uri care alcatuiesc luminile de pozitie pe timp de zi si semnalizatoarele. Lampile spate sunt de asemenea prevazute cu LED-uri.

La fel ca si Coupé-ul, Reventon Roadster masoara 4.700 mm in lungime. Are un ampatament de 26.65 mm, o latime de 2.058 mm si o inaltime de 1.132 mm. Locurile pentru sofer si pasager sunt joase si sportive, despartite de un tunel median pronuntat.

In spatele celor doua scaune se afla doua bare escamotabile ascunse, care in cazul unei rasturnari iminente se ridica in numai cateva sutimi de secunda.

Modelul are 1.690 kg, are cu doar 25 kg mai mult decat Coupe-ul. La fel ca si in cazul Coupé-ului, celula Roadster-ului este realizata din profile de otel extrem de rigide si componente din carbon, lipite sau nituite. Caroseria este confectionata din elemente din fibra de carbon, cu exceptia partilor exterioare ale portierelor care sunt realizate din tabla de otel.

Pentru aceasta editie speciala, designerii au creat o noua nuanta de gri mat, denumita Reventon Grey.

Dotarile standard de pe Reventon Roadster cuprind si cutia de viteze automatizata in sase trepte(e.gear).

Decapotabila de doua locuri este echipata cu roti de 18 toli. Anvelopele din fata au dimensiunea de 245/35, iar cele din spate de 335/30.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri