Frederick “Fritz” Henderson (foto) a demisionat din functia de CEO al producatorului auto american General Motors (GM), dupa doar opt luni de mandat, scrie thenewstribune.com
Compania a anuntat marti ca Ed Whitacre Jr., presedintele producatorului auto, va prelua pozitia de CEO interimar al GM .

Henderson, 51 de ani, l-a inlocuit in martie pe Rick Wagoner, demis de administratia Obama din cauza managementului defectuos care a dus la grave probleme financiare pentru producatorul american.

Grupul auto american General Motors cauta in prezent un nou cumparator pentru constructorul auto suedez Saab, dupa esecul de saptamana trecuta al vanzarii catre Koenigsegg, a anuntat directorul executiv al Saab Automobile, Jan-Aake Jonsson.

GM a inregistrat in al treilea trimestru o pierdere neta de 1,151 miliarde dolari, pe baza unor venituri de 28 miliarde dolari, in crestere cu 4,9 miliarde dolari fata de cele inregistrate de "vechiul grup" in al doilea trimestru, inainte de iesirea din faliment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri