Constructorul britanic de masini premium Morgan a avut in 2009 cea mai mare productie si cele mai mari vanzari din ultimii ani, in ciuda crizei economice globale, potrivit autocar.co.uk.
Anul trecut, livrarile marcii au crescut cu 42% pana la 690 de unitati, fata de 400 de masini in 2008.

“Suntem incantati de numarul de masini fabricate si comercializate intr-un an atat de greu pentru industria auto”, a spus purtatorul de cuvant al marcii Morgan.

Cererea in Europa s-a dovedit cea mai puternica, cu vanzari in crestere in Franta si Germania. Vanzarile in Marea Britanie au ramas constante la 280 de masini.

Pentru anul 2010 estimam o alta perioada record. Productia in 2010 va fi de 740-750 de masini Moragan.

“Ne bazam pe noul SuperSports, versiune decapotabila a lui Aeromax ce va intra in fabricatie anul acesta”, a mai spus reprezentantul Morgan.

Morgan SuperSports va avea un pret de 140.000 euro. Modelul va fi produs in 200 de exemplare.

In Romania, Morgan este prezent prin Pro Auto Industries, importatorul exclusiv al marcii britanice premium.

Printre posesorii de Morgan in Romania se numara Ion Tiriac care detine un Morgan Aero 8 personalizat de Morgan Motor Company din Marea Britanie si primarul Constantei Radu Mazare care conduce un Morgan 2 Seater.

De asemenea, printul Eric I. Sturdza, presedintele Bancii Baring Brothers Suisse, are o colectie proprie de autoturisme Morgan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri