Dongfeng Honda Automobile Co., Ltd., o intreprindere mixta de productie si vanzare Honda din China, si-a anuntat planurile de a construi a doua uzina, care ar trebui sa devina operationala in a doua jumatate a anului 2012, cu o capacitate anuala de productie de 60.000 unitati.
Investitia initiala va fi de aproximativ 120 milioane euro. Compania preconizeaza o expansiune viitoare a capacitatii de productie de 240.000 unitati.

Inainte de constructia celei de-a doua uzine, Dongfeng Honda planuieste sa extinda capacitatea anuala de productie a fabricii existente de la 200.000 unitati in prezent la 240.000 unitati la inceputul anului 2010.

In momentul in care a doua uzina va incepe productia de autovehicule, Dongfeng Honda va avea o capacitate anuala de productie cumulata de 300.000 unitati. In plus, productia flexibila a celor doua fabrici va oferi posibilitatea Dongfeng Honda de a raspunde mult mai bine nevoilor diversificate ale clientilor din China.

Compania planuieste sa achizitioneze un teren in suprafata de un milion de metri patrati, la aproximativ patru kilometri de fabrica deja existenta, in Wuhan, provincia Hubei.

Noua uzina va fi prima unitate de productie Honda care va genera o parte din energia utilizata pentru procesul de fabricație cu ajutorul panourilor solare produse de Honda Soltec.

Fabrica va gazdui procesele de productie, inclusiv operatiunile de sudura, vopsire si asamblare si se asteapta sa fie o unitate moderna prin utilizarea unor tehnologii de productie perfectionate, deja folosite la fabrica existenta, precum si prin adoptarea unor noi tehnologii ecologice.

Dongfeng Honda a inceput productia modelului CR-V inca din aprilie 2004, a modelului Civic din 2006 si a modelului Spirior din august 2009.

Rezultatele privind vanzarile companiei au crescut in permanenta, cu 211.000 de masini vandute in anul 2009, ceea ce reprezinta o crestere cu 28,2% fata de 2008.

In momentul in care a doua uzina Dongfeng Honda va incepe producța de automobile, capacitatea anuala totala de fabricație de autovehicule Honda in China va ajunge la 710.000 unitati – 300.000 unitati la Dongfeng Honda; 360.000 unitati la Guangzhou Honda; si 50,000 unitati la Honda Automobile (China), o intreprindere de productie automobile pentru export.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri