Producatorul romanesc de baterii auto Rombat estimeaza anul acesta ca va exporta cu 32% mai mult decat in 2009 si mizeaza pe afaceri in crestere cu 22%.
In 2010, Rombat se asteapta la afaceri in urcare la 264 milioane lei, din care 170 milioane lei vor reprezenta exportul.

Cel mai mare producator de baterii auto din Romania a raportat anul trecut afaceri de peste 215 milioane lei, din care 60% export (129 milioane lei). Profitul realizat de compania bistriteana in anul 2009 se ridica la aproximativ 26 milioane lei.

“Compania noastra a inregistrat in anul 2009 o cifra de afaceri de peste 215 milioane lei, din care aproximativ 60% reprezinta exportul, si un profit de aproximativ 26 milioane lei. Pentru anul curent ne asteptam la o crestere a cifrei de afacere de 22% fata de anul trecut, ceea ce reprezinta 264 milioane lei. In ceea ce priveste exportul, preconizam ca acesta va creste cu 32% fata de anul 2009”, a spus Ioan Repede, directorul general Rombat.

In prezent Rombat exporta in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Republica Moldova, etc. Rombat este acreditat ca furnizor regional in panelul Renault si furnizor Peugeot Citroen.

In 2009 s-au vandut 2 milioane de unitati, in crestere cu 30% fata de 2008 (cand s-au vandut 1.5 milioane de unitati), iar pentru anul acesta Rombat estimeaza vanzari de peste 2,1 milioane de unitati.

Programul de investitii pentru anul 2010 se ridica la aproximativ 13,5 milioane euro.

“La inceputul acestui an am dat startul investitiei de la REBAT Copsa Mica. Investitia totala se ridica la aproximativ 7,8 milioane euro si va fi finalizata in 2011”, a precizat Repede. Din totalul investitiei 4,8 milioane euro vor proveni de la Rombat iar restul de 3 milioane euro din partea Administratiei Fondului de Mediu prin Programul de Finantare Guvernamentala.

Rombat este lider pe piata romaneasca de baterii auto din anul 1997 si are o capacitate de productie de peste 2.300.000 baterii pe an.

Portofoliul de produse include pana la 10 tipuri de baterii: Tornada, Pilot, Cyclon, Calciu, Magma, Terra, Premier si Terra Professional,Tundra.

Numarul total al angajatilor este de 680 de persoane; in plus compania a dezvoltat o retea de service, care cuprinde aproximativ 100 de reprezentante la nivel national.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri