Profitul net al Daimler, al doilea mare producator de vehicule de lux la nivel mondial, s-a majorat de 28 de ori in trimestrul al treilea, de la 56 milioane euro la 1,61 miliarde euro, sustinut de cererea de modele sedan clasa E si S in China si Statele Unite, transmite Bloomberg.
Analistii anticipau un profit net de 1,09 miliarde de euro.

Vanzarile au crescut cu 30%, la 25,1 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Directorul general, Dieter Zetsche, a majorat tinta pentru 2010 privind profitul inainte de plata taxelor si dobanzilor de la sase miliarde de euro la sapte miliarde de euro.

In primele noua luni, grupul a obtinut un profit operational de 5,7 miliarde de euro.

Vanzarile de automobile de lux ale Daimler isi revin dupa criza financiara, sustinute de cresterea cererii in China si Statele Unite, cele mai mari piete din lume.

Redresarea economiei globale a stimulat si vanzarile de camioane de tonaj greu ale Daimler, principalul furnizor de vehicule comerciale din lume.

Vanzarile din China, care a devenit in 2009 cea mai mare piata auto la nivel mondial, au urcat in septembrie cu 19%.

In SUA, vanzarile de automobile au urcat luna trecuta la o rata anuala de 11,8 milioane unitati, cea mai ridicata de la incheierea programului de casare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri