Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri de 200 milioane de lei (46,5 mil. euro) pentru expropierea a 4.431 de imobile, cu o suprafata totala de 730 de hectare, necesare constructiei tronsonului de autostrada Orastie-Sibiu, informeaza Mediafax.
Din suprafata totala a imobilelor, aproximativ doua hectare reprezinta curti si constructii, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern, elaborat de MTI.

Finantarea este asigurata de la bugetul de stat, prin MTI, respectiv 170 milioane de lei din fonduri de coeziune alocate pentru anul 2011 si 30 milioane lei din aceleasi fonduri, dar din bugetul pe 2010.

MTI va vira suma necesara despagubirilor in termen de cel mult 30 zile de la data solicitarii acesteia, intr-un cont bancar deschis pe numele CNADNR, in vederea efectuarii platii.

Amplasamentul lucrarii strabate trei judete, respectiv Hunedoara, Alba si Sibiu, si include varianta ocolitoare Sebes (7 kilometri) si drumul de legatura la standard de autostrada pentru centura Sibiu, in lungime de aproximativ 5 kilometri.

Autostrada Orastie-Sibiu va avea o lungime de 82 de kilometri, noua noduri rutiere si necesita o investitie de peste doua miliarde de lei.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat saptamana trecuta ca la sfarsitul lunii noiembrie, MTI va licita tronsonul Orastie-Sibiu, alaturi de alte trei segmente de autostrada, astfel incat pana in primavara anului viitor sa semneze contractele pentru a incepe constructia lucrarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri