Ministrul Transporturilor Anca Boagiu a declarat, pentru Gandul, ca pana la sfarsitul lui 2011 se va putea merge pe autostrada de la Bucuresti la Constanta, predecesorul sau Radu Berceanu dand ca termen pentru finalizarea autostrazii vara lui 2011.
"Pana la sfarsitul anului 2011 vom putea merge cu totii de la Bucuresti la Constanta pe autostrada. Nu vom mai accepta nici o intarziere si am somat firmele sa-si faca treaba. Anul viitor in decembrie voi putea merge si eu acasa pe autostrada", a declarat, pentru Gandul, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, citat de Mediafax.

Termenul il devanseaza pe cel al fostului detinator al portofoliului de la Transporturi, Radu Berceanu. El promitea ca turistii vor putea merge la mare cu automobilul, inca din vara lui 2011. In plus, la finalul mandatului, Berceanu afirma ca, "in privinta autostrazilor, pana la sfarsitul anului, indiferent cine va fi ministru, vor fi finalizati vreo 40 si ceva de kilometri", relateaza Gandul.

Cati kilometri vor fi gata in 2011, actualul ministru nu poate inca spune. Pentru ca nu stie cati bani vor fi destinati investitiilor din infrastructura.

"Vom vedea la finalizarea bugetului ce sume vor fi prevazute exact. Ce se poate spune este ca, dupa discutiile cu FMI, a reiesit faptul ca trebuie marite investitiile. In acest moment, nici o companie nu are de ce sa se mai planga intrucat au fost alocate resursele necesare. Trebuie doar sa-si faca treaba. La fel si firmele care au contracte. Nu mai acceptam intarzieri. Daca o firma a castigat un contract, trebuie sa respecte termenul, iar cei care intarzie sa plateasca despagubiri statului roman. Despagubirile vor veni mai intai din garantia de 2% depusa de firme", a precizat Boagiu.

Potrivit Gandul, pe langa finalizarea tronsonului Cernavoda-Constanta, Boagiu promite ca va continua lucrarile la centurile ocolitoare si ca va demara procedurile pentru inceperea constructiei pe o portiune a autostrazii ce va lega Aradul de Capitala.

"Luna aceasta lansam licitatia pentru 270 de kilometri de autostrada pe coridorul IV Paneuropean si cautam oportunitati de finantare pentru ruta Sibiu-Pitesti", spune ea.

In prezent, statul roman finanteaza deja constructia a 313 kilometri de autostrada si centuri la nivel de autostrada. Nici un tronson aflat in lucru nu depasea, conform Business Magazin, un nivel de finalizare mai mare de 52%. Cele mai avansate lucrari sunt la tronsonul de autostrada de 42,5 kilometri dintre localitatile Moara Vlasiei si Ploiesti Valoarea contractului se ridica la 238 de milioane de euro, fara TVA, dupa ce a fost majorata, cu 25%, in cursul anului trecut.

In cazul autostrazii Transilvania, care ar urma sa aiba la finalizare o lungime de 415 kilometri, contractul a fost incheiat inca din decembrie 2003. In momentul de fata sunt gata doar cei 42 de kilometri dintre localitatile Turda si Gilau. Ritmul absorbtiei de fonduri europene alocate pana in 2010, asa cum era el consemnat de statisticile lunii octombrie, este unul infim. Doar 1,85% din fondurile comunitare destinate infrastructurii fusesera atrasi de proiectele locale, in crestere cu 0,02% fata de luna septembrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri