Producatorul autohton de baterii auto Rombat a fabricat in decembrie unitatea cu numarul 2 milioane, fiind un Premier 75, unul dintre cele mai vandute modele al companiei bistritene.
„Dupa producerea unui milion de baterii in luna iulie, iata ca am reusit sa ajungem si la bateria cu numarul 2.000.000 cu aproape o luna inainte de sfarsitul anului”, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat.

Bateria Premier 75 este produsa din 2007, anul trecut ea beneficiind de un „facelift”. Gama Premier are urmatoarele caracteristici: baterie etansa, capace duplex cu indicator de stare si arestor de flacara ce permite evacuarea gazelor din baterie si o protejeaza impotriva patrunderii flacarii in interior, capace cu dopuri „push in” ce asigura etansarea totala, gratare expandate din aliaj PbCa.

Bateriile Premier au o durata de viata sporita si suporta un numar mare de ciclari. Bateria aniversara se comercializeaza pe piata interna.

In luna noiembrie, Rombat a inregistrat si un record de vanzari de 260.850 de baterii vandute intr-o singura luna. Pentru ultimul trimestru al anului se estimeaza o productie de peste 700.000 de baterii.

Compania a vandut peste 1,4 milioane de baterii in primele trei trimestre ale anului si a continuat in 2010 planul de dezvoltare prin deschiderea a doua noi centre regionale, la Braila si Bucuresti.

In prezent, aproximativ 55% din productie merge la export, in principal pe piata franceza, unde Rombat detine o cota de piata de 10%.

Pe plan intern, la sfarsitul anului trecut cota de piata era de 51% pe segmentul After Market si 65% per total (inclusiv Dacia).

Cifra de afaceri estimata pentru anul in curs este de aproximativ 65 de milioane de euro, in crestere cu 30% fata de nivelul anului trecut.

Conform planului de dezvoltare, compania intentioneaza sa ajunga in 2015 la 3 milioane de baterii produse anual si o cifra de afaceri de aproximativ 100 de milioane de euro.

Rombat va livra in 2012 baterii pentru Ford Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri