Vrei un sef sau o sefa? Un studiu realizat realizat in randul americanilor a aratat ca un numar mic de americani au anumite preferinte cand vine vorba de sexul sefului. Cercetarea a relevant faptul ca 54% dintre respondenti nu manifesta o preferinta pentru ca persoana care il conduce sa fie barbat sau femeie, potrivit WSJ. Tu ce iti doresti?
Cercetarea a fost realizata pe baza raspunsurilor a peste 60.000 de persoane, femei si barbati.

Insa lucrurile nu au stat mereu asa. Aceasta cifra a crescut in ultimele decenii.

Astfel, intr-un sondaj realizat in 1953 se arata ca numai un sfert dintre respondenti nu erau interesati daca au un sef fie femeie, fie barbat. De asemenea, o cercetare realizata in 1983 arata ca 36% dintre participanti erau indiferenti fata de sexul managerului.

Ceilalti respondenti din studiul realizat recent au declarat ca prefera in special sa aiba un sef de sex masculin.

1. Pentru tine conteaza sexul sefului?

2. Ce preferi?




In ceea ce priveste evaluarea sefilor, din studiu a reiesit tendinta de a favoriza sefii de sex opus.

Astfel, femeile manager au fost evaluare mai favorabil de catre angajatii barbati, iar sefii de sex masculin au primit laude mai multe din partea doamnelor.



Sursa foto : freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri