Realizarile cu adevarat importante sunt, in mod paradoxal, un motiv de insatisfactie pentru cei din jur. De aceea, pentru a persevera pe drumul succesului, trebuie sa ramai indiferent la nefericirea celor din jur, scrie Oliver Emberton.

Vrei sa slabesti? "Ar trebui sa fii multumit de corpul tau", ti se spune. Ti-ar placea sa salvezi copiii din Africa? "Ar trebui sa-i salvezi pe cei din tara ta". Incerci sa vindeci cancerul? "De ce asa tarziu". Atunci cand incerci sa faci ceva constructiv, cei din jur vor fi iritati, insa asta este un semn bun. Iata cele trei reguli de care trebuie sa tii cont in relatia cu cei din jur, in calitate de "om de succes":

1. Sunt lucruri mai importante decat ce simt ceilalti

Este un adevar greu de acceptat. De altfel, oamenii de succes sunt vazuti uneori ca fiind rai, insa asta se intampla pentru ca ei au invatat ca sunt lucruri mai importante in lume decat sentimentele altor oameni.

Am fost crescuti sa fim draguti si politicosi pentru ca acest comportament este unul sigur si ajuta la mentinerea status quo-ului. Insa nu ajuta daca vrei sa intreprinzi lucruri marete.

Daca simti ca misiunea ta este sa fii lider, sa creezi si sa conduci lumea, atentia la emotiile celor din jur iti vor paraliza aceste initiative. Liderii care nu pot lua decizii radicale nu sunt apti sa conduca. Artistii care nu supara pe nimeni nici nu pot sa fie pe placul cuiva.

2. Ura este efectul advers al impactului

Pe masura ce actiunile tale influenteaza si au impact asupra tot mai multor omeni, cu atat mai putini dintre acestia te vor intelege.

Poti evita asta prin actiuni mediocre, insa asta ar insemna sa nu ai scopuri mari. Daca iti propui sa scrii un bestseller sau sa rezolvi problema saraciei mondiale, trebuie sa te astepti sa enervezi multi oameni.

3. Daca cineva se simte ofensat nu inseamna ca au dreptate

Furia este un tip de raspuns emotional si de cele mai multe ori unul total neinspirat. Este un impuls de scurta durata, ca atunci cand ti se pare ca un strain este dragut sau cand alegi o culoare in detrimentul alteia.

De regula, reactiile furioase presupun anumite asocieri. Unii sunt fani Apple, altora le place Google, unii sunt de dreapta, iar altii de stanga. De aceea, atunci cand spui ceva pozitiv despre un grup, vei supara pe cei care fac parte din grupul opus. De aceea, ignorarea sentimentelor celor din jur, mai ales atunci cand ele sunt negative, va fi de bun augur in cautarea succesului.

Sursa foto: Fete de oameni/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri