Cat de importanta a devenit implicarea emotionala in mediul profesional in conditiile in care principalele provocari ale pietei muncii din prezent sunt goana de talente, urmata de retentia angajatilor? Ce spun specialistii in HR, prezenti la conferinta WS2GROW?

Ajunsa la a doua editie, conferinta WS2GROW este organizata de wall-street.ro si sustinuta de 7card, Lugera, Oracle si Smart Experience.

„Acolo unde exista aceasta implicare emotionala in orice, inclusiv in acordarea unui beneficiu, rezultatele sunt altele si munca depusa este mult mai eficienta”, spune Andrei Cretu, co-fondatorul Benefit Seven.

"In cazul nostru, implicarea emotionala a venit din partea departamentului de HR si s-a rezumat la modul in care se comunica aceste beneficii. Programenele care au avut succes au fost cele care au fost comunicate cu o doza de implicare mai mare din partea departamentului de HR sau comunicare. Deci da, primeaza”, este de parere Alexandra Ionita, CEO Smart Experience.

"Depinde foarte mult cum privim acest concept al “implicarii emotionale” pentru ca este evident faptul ca angajatii vor sa vada ca managerului ii pasa, nu ne putem rezuma doar la beneficii sau la optimizarea proceselor interne pentru programele de motivare. Nici noi nu avem posibilitatea sa oferim toate beneficiile regasite pe piata de profil, insa facilitam accesul angajatului la ele si incurajam deschiderea catre tot ce-i nou si benefic pentru dezvoltarea colegilor nostri, considera Lorena Furtuna, HR manager Oracle.

„Eu tot zic de cativa ani ca resursele uman ar trebui sa se transforme in resurse mai umane si e valabil pentru toate departamentele, nu doar pentru cel de HR, pentru ca suntem oamenii si trebuie sa transmitem emotiile mai departe, sa ne implicam si sa fim suntem acolo cand angajatul nostru are probleme sau se bucura, e foarte important sa te implici si sa fii empatic”, considera Cristina Savuica, chief happiness officer Lugera.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri