Salariul anual pe care il obtine un senior in lobby care lucreaza in Bruxelles, pentru Comisia Europeana (CE), poate ajunge la 400.000 de euro, arata un studiu efectuat de firma britanica de executive search Ellwood si Atfield, scrie The Wall Street Journal.
Suma depaseste cu mult chiar si castigurile presedintelui si comisarilor europeni.

Analiza arata si ca jobul de specialist in lobby in Bruxelles nu este atat de avantajos, din cauza taxelor nominale de 57,3% pe care le percep autoritatile belgiene.

Cu toate acestea, unii oficiali europeni platesc taxe de doar 8% la veniturile anuale incasate, asa ca pot pleca acasa cu mult mai multi bani decat specialistii in lobby care activeaza in mediul privat.

Un job de “senior civil servant” in cadrul Comisiei este platit cu 200.000 – 217.000 de euro anual, in vreme ce un director de public affairs sau comunicare la o asociatie comerciala castiga 130.000 – 250.000 de euro.

Totodata, cel mai bine platiti angajati din CE achita anual taxe de 45%, fata de 57,3%, cat plateste un belgian obisnuit.

Studiul mai arata si ca salariul unui “associate director” la o companie de consultanta in public affairs variaza intre 70.000 si 120.000 de euro anual.

Cei care detin pozitiile de “managing directors" obtin 180.000 – 400.000 de euro anual, in vreme ce secretarul general dintr-o asociatie de comert este remunerat cu 150.000 – 400.000 de euro anual.


Cel mai slabi platiti specialisti in lobby din Bruxelles sunt cei ai asociatiilor non-guvernamentale si au salariaii anuale de 60.000 – 120.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri