Afacerile firmelor de head – hunting reprezinta unul din aspectele relevante pentru evolutia economica a unei tari, potrivit unui analize realizata de revista americana Fortune.
Numarul companiilor americane care au creat locuri de munca pentru pozitii executive a crescut in octombrie pentru a zecea luna consecutiv, un avans mai pronuntat fiind vizibil in randul organizatiilor pe venituri anuale cuprinse intre 11 si 500 de milioane de dolari, arata un studiu lunar realizat de firma de recrutare ExecuNet, care analizeaza evolutia carierei managerilor care castiga minimum 100.000 de dolari anual.

“Companiile mici si medii constituie motorul care duce la o redresare usoara dar sustinuta a pietei talentelor pe nivelul de senior management. Aceste companii creeaza de doua ori mai multe locuri de munca fata de organizatiile mari”, spune Mark Anderson, presedintele ExecuNet.

Industriile cele mai active in recrutarea de manageri sunt cele care au rezistat mai bine la turbulentele economice, cum ar fi serviciile medicale, farma si IT.

“Exista oportunitati in mai multe industrii. In manufacturing, de exemplu, in special in companiile cu o prezenta globala, se angajeaza destul de mult pe pozitii executive. Acelasi lucru se intampla si in industria bunurilor de larg consum”, adauga Anderson.

Una din explicatiile pentru care angajatorii cauta sa recruteze pentru pozitii executive este reprezentata de concedierile din ultimii ani “care au limitat oportunitatile” de dezvoltare ale companiilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri