Mentinerea tendintei de reducere a subscrierilor pe segmentul auto in acest an va afecta fluxul de lichiditati al asiguratorilor, care vor fi nevoiti fie sa majoreze tarifele primelor, fie sa reduca cheltuielile curente, a declarat directorul general al Allianz-Tiriac, Rangam Bir, potrivit Mediafax.

"In conditiile in care si in 2010 au aplicat astfel de masuri, va fi foarte dificil pentru asiguratori sa puna in practica aceleasi masuri si in acest an. Piata romaneasca este foarte sensibila la pret si orice crestere de tarife in cazul politelor auto aduce pierderi de clienti, care vor cauta oferte mai bune", a spus Rangam Bir (foto), prezent la un seminar pe tema asigurarilor auto.

El a spus ca Allianz-Tiriac a decis sa renunte la clientii care pe segmentul auto inregistrau o daunalitate de aproape 150%.

"Acesti clienti aduceau pierderi si, prin renuntarea la ei, compania a putut practica tarife mai joase pe alte segmente de clienti. Practic, subventionam cotatiile de prima celor care sunt mai responsabili", a spus Bir.

Reprezentantul Allianz-Tiriac a amintit ca piata asigurarilor generale a scazut in 2010 pe fondul caderii finantarilor de tip leasing, unde politele CASCO se incheiau o data cu semnarea contractului de finantare.

In plus, a spus Bir, o parte din clientii CASCO au renuntat sa isi mai reinnoiasca politele, in conditiile in care foarte multi romani s-au confruntat cu diminuarea veniturilor.

"Allianz-Tiriac a incercat sa atenueze efectele acestui fenomen prin lansarea de noi polite, care sa tina cont mai bine de cerintele clientilor", a afirmat Bir.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri