Este una dintre cele mai cunoscute femei din mediul de afaceri romanesc. Conduce producatorul de lacuri si vopsele Fabryo Corporation, un business anual de 35,8 mil. euro, detinut de fondul de fondul suedez de investitii Oresa Ventures. Aliz Kosza, 50 de ani, a acceptat sa descrie pentru wall-street.ro cum arata o zi din viata sa de CEO.
“Nu-mi place rutina”, marturiseste Kosza, care nu isi incepe niciodata ziua de lucru la aceeasi ora. In functie de volumul de munca din ziua precedenta, sefa Fabryo se trezeste in intervalul 6:30 – 8:00. Nu are nevoie de ceas desteptator si niciodata nu se ridica din pat imediat ce s-a trezit.

“Indiferent de ora la care ma trezesc, nu ratez niciodata micul dejun, chiar daca aleg sa mananc acasa ori la serviciu”, spune Kosza.
Acasa opteaza pentru un mic dejun din cereale, suc de fructe si grisine. Uneori alege sa inlocuiasca grisinele cu paine toast. In lunile de iarna adora sa manance ochiuri cu muraturi si paine.

“De 2-3 ori pe luna imi cumpar ceva de la o patiserie foarte buna, care se afla aproape de sediul nostru din Popesti Leordeni”, afirma sefa producatorului de lacuri si vopsele.

Hainele pentru ziua de lucru le alege dimineata, in cateva minute.

Drumul pana la serviciu il parcurge cu masina personala, in 40 – 50 de minute.
Pentru a face fata traficului din Bucuresti, dar si pentru a se destinde inaintea orelor de serviciu, Kosza asculta audiobook-uri cu Andrei Plesu, Ana Blandiana, Marcel Iures, Ion Caramitru sau Edward de Bono.

Ajunsa la birou, primul lucru pe care il face este sa citeasca online presa, activitate care nu se intinde niciodata peste ora 10:00. In unele dimineti, dupa ce soseste la serviciu, intra direct in intalniri de afaceri.

“Imi planific ziua in functie de ceea ce urmeaza sa se intample si in fiecare clipa imi propun sa fac lucrurile sa mearga mai bine”, precizeaza Kosza.

Pana in pranz se preocupa de proiectele pe care le are in derulare compania, analizeaza diverse rapoarte si raspunde la corespundenta. Alege sa raspunda singura la toate mesajele electronice pe care le primeste, chiar daca foloseste “doar doua cuvinte”.

Sedintele zilnice la care participa nu dureaza mai mult de jumatate de ora, cu exceptia intalnirilor “generatoare de idei”, care au loc la inceputul anului si in august, cand incepe sa se stabileasca strategia pentru anul viitor.

“Nu stau pe Facebook, pentru ca mi se pare un lucru impersonal. Cand vreau sa iau legatura cu o persoana, fie ii dau un telefon, fie folosesc comunicarea directa”, spune Kosza.

Directorul executiv al producatorului de lacuri si vopsele mananca de pranz in intervalul 12 – 14. Uneori alege sa ia masa fie cu cativa manageri, fie cu intreaga echipa. Alteori isi comanda mancare la birou sau isi aduce de acasa.

“Gatesc mai ales in concediu, pentru ca atunci am suficient timp liber.
Imi place sa prepar paste cu broccoli, cascaval ras si smantana, la care adaug o salata de rosii. De asemenea, imi place sa pregatesc combinatii de fructe si legume”, adauga Aliz Kosza.

De doua ori pe luna merge la restaurant, dar nu pentru a se intalni cu parteneri de afaceri.

“Nu-mi plac pranzurile sau cinele de business. Daca trebuie sa ma intalnesc cu cineva in interes de serviciu, prefer sa merg la bowling, unde atmosfera este mult mai distractiva”, marturiseste executivul.

Printre restaurantele preferate din Capitala se numara Karishma, Uptown si Casa Doina.

Dupa masa de pranz analizeaza o multime de date despre evolutia preturilor la materiile prime folosite in domeniul de activitate si se intalneste fie cu echipa de cercetatori ai fabricii, fie cu diversi distribuitori.

Ziua de lucru se incheie la 17:00 – 18:00. Se urca in masina si daca nu se opreste la Opera sau la Ateneu, asculta postul de radio Rock FM tot drumul catre casa.

Seara mananca doar ceva usor si se relaxeaza ascultand simfonii celebre. La doua zile o suna pe mama sa, aflata la Brasov, cu care discuta cateva ore bune.

Foarte rar alege sa se culce mai tarziu de 22:30 – 23:00.

In afara muzicii, celelalte pasiuni ale sale sunt cititul si concediile alaturi de prietene, in care nu ezita sa practice sporturi extreme, cum ar fi parasailing, rafting, ori sa zboare cu balonul cu aer cald.

“Imi place foarte mult sa zbor. De multe ori, cand dorm visez ca zbor”, spune Aliz Kosza. In noptile de vara adora sa se plimbe cu rolele prin Parcul Herastrau.

Printre destinatiile preferate de vacanta sunt Tarile Nordice si Delta Dunarii. In Bucuresti ii place sa se plimbe prin Muzeul Satului si pe strada Lipscani.



Vezi aici cum arata o zi din viata altor manageri de top de pe piata locala: Mihai Matyas - La Fantana, Pavlina Marinova - Oriflame, Yorgos Ioannidis - Romtelecom, Dan Ioan Popp - Impact, Markus Wirth - Holcim.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri