Grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae (foto), va inchide la 1 aprilie combinatul chimic de la Turnu Magurele, iar la 8 aprilie va opri functionarea unitatii din Slobozia, invocand ca motiv principal lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie.
Unitatea de la Turnu Magurele apartine companiei Donau Chem, iar cea de la Slobozia este detinuta de Chemgas Holding Corporation, ambele din grupul InterAgro, scrie Mediafax.

"Dupa aceasta data (8 aprilie, n.r.) toate cele sase combinate in care InterAgro proceseaza gazele naturale - cinci combinate producatoare de ingrasaminte si un combinat care produce metanol si alte produse chimice - si-au incetat activitatea. Una din cauzele principale pentru oprierea acestor combinate chimice o constituie lipsa unei strategii in domeniul energiei si gazelor naturale pentru industrie", se arata intr-un comunicat al grupului.

InterAgro a anuntat la inceputul anului ca va inchide in intervalul 15 februarie-30 aprilie trei combinate, dupa ce la finele anului 2010 a oprit doua unitati, si va concedia 5.700 de angajati, circa 63% din total, pentru ca nu mai primeste gaze exclusiv din productia interna, mai ieftine decat cele importate.

Grupul preciza atunci ca a luat aceasta decizie din cauza pierderilor majore determinate de noile politici in domeniul gazelor naturale promovate de autoritati, nominalizand printre altele neprelungirea prevederilor Legii 332/2009, prin care consumatorii care indeplineau conditiile si se declarau intreruptibili in situatii de urgenta puteau achizitiona gaze doar din productia interna.

Potrivit InterAgro, intre octombrie 2010 si ianuarie 2011 pretul gazului metan a crescut cu peste 55%.

Ioan Niculae controleaza peste 25 de companii din industria chimica si cea alimentara, agricultura sau turism.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri