"Nu este un proiect pe care sa il consider oportun in acest moment. Nu suntem pregatiti pentru o asemenea taxa. A fost o dezbatare publica foarte buna pe acest subiect", a spus ministrul Cseke Attila (foto), citat de Mediafax.

El a precizat ca Ministerul Sanatatii nu a avut un proiect in acest sens, ideea privind taxa pe fast food aparand intr-o conferinta de presa, ca solutie la cresterea sumelor la bugetul de stat.

"Nu a fost o propunere, nu am prezentat-o ca proiect, ci numai o idee intr-o conferinta de presa. Am vorbit despre experienta altor state, dar la noi este foarte greu de implementat", a mai spus ministrul Sanatatii.

Cseke Attila a dat exemplul Ungariei, unde premierul a anuntat introducerea unei astfel de taxe, dar nu a reusit inca sa o implementeze.

Citeste si:

"Ungaria este dovada faptului ca o astfel de taxa este greu de implementat. Nu este un proiect usor, dar dezbaterea publica a fost foarte buna, pentru ca ne-a adus in atentie o problema foarte grava, si anume cresterea obezitatii la copii. Am amanat introducerea taxei pe fast food. Nu este oportuna in acest moment. Am prezentat-o ca o idee. Este greu de implementat", a adaugat ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii intentiona sa introduca taxa pe fast food pentru sustinerea programelor nationale de sanatate.
Cseke Attila declara, in februarie 2010, ca reactiile externe in cazul introducerii taxei pe fast food au fost bune si preciza ca specialistii lucreaza la actul normativ.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel spunea atunci ca lista produselor alimentare nerecomandate ce ar putea fi taxate ar putea include produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, fiind exceptate lactatele, carnea, pizza, shaorma si apa minerala.

Patronatele atentionau insa ca introducerea taxei pe fast food ar putea duce la cresterea pretului alimentelor in medie cu peste 20%, dar si la disponibilizarea a 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara.