Compania Delta Health Care, controlata de un grup de opt investitori romani, a inaugurat, saptamana aceasta, un spital privat, situat in apropiere de statia de metrou Mihai Bravu, investitia totala cifrandu-se la 13 milioane de euro.
Noul centru medical se intinde pe o suprafata totala de 10.000 de metri patrati si cuprinde un spital cu 50 de paturi, dat in folosinta in luna mai, si un centru de diagnostic si tratament cu 24 de cabinete de specialitate care functioneaza din noiembrie 2010.

Investitia totala s-a cifrat la 13 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro au provenit de la dezvoltatorul imobiliar Delta A.C.M 93, proprietarul cladirii. Restul banilor - pentru dotari si amenajari – au fost furnizati de cei opt actionari ai Delta Health Care, precum si de medicii colaboratori.

“Actionarii companiei sunt medici si profesionisti din alte domenii, persoane private, romani, cu experienta in sectorul medical”, a precizat Catalin Copaescu (foto), directorul spitalului.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Delta Health Care este controlata de Catalin-Andu Copaescu, ce detine 67,5%, iar restul titlurilor se impart intre Jianu Stefan-Adrian (2,5%), Alina-Daniela Ambrozie (5%), Dana-Mihaela Jianu (5%), Daniela Diaconu (5%), Anca Maria Copacescu (5%), Daniela Godoroja (5%) si Mihai Vasile Godoroja (5%). Sotii Jianu detin si centrul de infrumusetare ProEstetica, precum si un centru spa.

Copaescu a declarat ca nu exista un target in privinta numarului de pacienti tratati, dar ca spitalul are o capacitate de 200-300 de pacienti pe luna. "Speram ca, pana la finele anului, veniturile generate din servicii medicale sa acopere cheltuielile curente ale spitalului. Avand in vedere valoarea investitiei, credem ca aceasta se va amoritiza treptat, in circa 10 ani", a spus directorul spitalului.

Pana acum, au fost efectuate deja primele 100 de operatii, spitalul fiind specializat, printre altele, in chirurgie minim invaziva, cardiologie interventionala, oncologie si chirurgie vasculara.

In privinta preturilor, Copaescu a declarat ca ele sunt la jumatate fata de tarifele practicate in Europa de Vest, respectiv cu 25% mai mici fata de cele din Statele Unite ale Americii. De exemplu, o consultatie de cardiologie porneste de la 120 de lei si ajunge la 200 de lei, daca ea este oferita de un profesor, iar preturile pentru o ecografie pleaca de la 100 de lei. O operatie de montare inel gastric urca pana la 17.200 de lei, tarif care nu include si zilele de spitalizare. [Vezi aici lista completa a preturilor practicate de spitalul si ambulatoriul Delta]

Spitalul Delta este clasificat in categoria a IV-a de competenta medicala, potrivit Ministerului Sanatatii, alaturi de alte spitale private din Bucuresti, precum Euroclinic sau Regina Maria. Acest nivel de competenta bazal este atribuit spitalelor care deservesc populatia pe o raza administrativ-teritoriala limitata, pentru afectiuni cu grad mic de complexitate. In cadrul spitalului lucreaza 70 de angajati, dintre care 57 sunt medici care lucreaza cu norma intreaga sau cu jumatate de norma.

Afla aici care sunt cele mai bune spitale private din Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri