Un executor judecatoresc va scoate la vanzare saptamana viitoare active din Chitila ale Spicul SA, printre care o fabrica si un depozit, la pretul de pornire de 39,7 milioane lei, potrivit Remco Romania, care are de recuperat de la firma de panificatie bani pentru o cladire construita in 2007.
In 2007, Remco a livrat in Chitila, judetul Ilfov, cladirea fabricii de paine Spicul, cu o suprafata de 16.000 mp. Fabrica face parte dintr-o proprietate de 24.891 mp, care include mai multe terenuri si cladiri apartinand Spicul.

"Deoarece Spicul nu a platit in intregime valoarea cladirii livrate de Remco Romania, aceasta din urma a recurs la toate actiunile legale pentru a-si recupera datoria. In ciuda incercarilor Remco Romania de a rezolva acest caz pe cale amiabila, nu s-a reusit sa se ajunga inca la un consens cu Spicul. In urma actiunilor intreprinse de Remco, Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei Bucuresti a pronuntat o sentinta arbitrala care prevede ca Remco trebuie sa primeasca de la Spicul suma de 785.161,79 lei, la care se vor adauga dobanzile aferente pana la recuperarea integrala a sumei datorate, cheltuielile cu executarea silita, precum si cheltuielile de natura juridica implicate de acest caz", se arata intr-un comunicat al Remco, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, proprietatea Spicul din Chitila, de 24.891 mp, care cuprinde printre altele fabrica de paine, un depozit de tarate si fainuri ambalate, o moara, silozuri de omogenizare, platforme de circulatie auto sau parcare, va fi scoasa la vanzare la 15 iulie, aceasta fiind a doua licitatie, dupa ce prima procedura, organizata la 3 iunie, nu s-a finalizat cu succes.

Proprietatea a fost evaluata printr-un raport de expertiza tehnica la 53 milioane lei. Pretul de pornire pentru a doua licitatie a scazut la 39,7 milioane lei. Daca niciun cumparator nu va oferi pretul de pornire, este posibil ca proprietatea sa fie vanduta celui care face oferta cea mai ridicata, se mentioneaza in comunicat.

"Am avut o colaborare foarte buna cu oficialii Spicul in timpul executarii fabricii de paine si suntem foarte dezamagiti ca am ajuns la aceasta situatie conflictuala. Remco Romania a livrat proiectul conform conditiilor contractuale si la timp; dorim sa recuperam integral valoarea acestui contract si sa nu mai trebuiasca sa asteptam un an sau mai multi pana la inchiderea acestui caz", a declarat Jan F.J. van Vulpen, directorul general al Remco Romania.

Reprezentantii Spicul, firma controlata de o persoana fizica, Gheorghe Ilie, nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii privind acest subiect.

Firma de constructii industriale Remco Romania este o filiala a Remco Ruimtebouw din Olanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri