Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri neta de 138,5 milioane de lei, in crestere de 20% fata de perioada similara din 2010.
Tot in aceeasi perioada, profitul brut a crescut cu 35%, pana la 28,2 milioane de lei.

"Explicatia pentru rezultatele bune obtinute in primul semestru al acestui an este politica Antibiotice de a-si extinde portofoliul - in ultima perioada au fost lansate peste 25 de produse noi - dar si rentabilitatea exporturilor, unde a fost atins procentul de 27%", a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iasi.

Cifra de afaceri la export a fost obtinuta din vanzarile realizate de substanta activa Nistatina (58%) si de produsele finite (38%), dar si din realizarea de studii de bioechivalenta (4%). Produsele au fost exportate in SUA, Europa (Franta, Ungaria, Germania), Asia, inclusiv in Rusia, Azerbaijan, George si Republica Moldova.

“In a doua jumatate a anului se estimeaza o crestere a valorii exporturilor comparativ cu 2010, prin concretizarea unor proiecte noi de export in statele europene, SUA, Orientul Mijlociu si Rusia”, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit producatorului, un aport important la cifra de afaceri au avut-o medicamentele din clasele terapeutice sistem nervos central (+7%) si sistem cardiovascular (+5%).

De curand, compania a anuntat ca va investi 12 milioane de euro in extinderea capacitatii de produse. Investitia va permite introducerea in fabricatie a medicamentelor antiinfectioase de ultima generatie, din categoria antibioticelor nonpenicilinice sub forma de pulberi sterile, injectabile. Viitorul flux de produse parenterale, estimat a fi finalizat in 2013, va avea o capacitate de productie de 10 milioane flacoane anual.

Compania estimeaza ca se afla pe locul al patrulea in clasamentul producatorilor de medicamente generice din Romania, cu o cota de piata de 7,1%.

Piata farma locala a inregistrat, in primul semestru, o crestere a valorii de 3,63% fata de aceeasi perioada a anului precedent, dar a scazut din punct de vedere cantitativ cu 4,64%.

Astfel, valoarea pietei de medicamente din Romania a ajuns, in prima jumatate a anului, la 5,06 miliarde de lei (pret de distributie).

Numarul de unitati indivizibile a ajuns la 4,68 de miliarde, potrivit datelor companiei de studii si analize de piata Cegedim Romania, citate Antibiotice Iasi.

Producatorul de medicamente iesean este detinut in proportie de 53,02% de Ministerul Sanatatii.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri