Are un program normal, dar de cele mai multe ori dupa ora cinci dupa-amiaza este mult mai ocupata decat in restul zilei. Cititi in articolul urmator de ce se intampla acest lucru si cum arata o zi din viata lui Carmen Sebe, directorul operational al Avangate, companie de plati online de software la nivel international, parte a grupului Gecad.
In general, se trezeste “cu greu” intre 7.30 si 8, iar apoi isi duce la gradinita baietelul in varsta de sase ani. La serviciu ajunge intre 9.30 si 10.00 si de obicei pleaca in jur de sapte-opt.

In prima parte a zilei, isi citeste e-mailurile, dar nu mereu pentru ca prefera sa vorbeasca cu colegii. De asemenea, destul de frecvent are sedinte dimineata, desi incearca sa evite acest lucru pentru ca nu stie intotdeauna exact cand ajunge de la gradinita.

“Dimineata este de obicei mai relaxata decat dupa-amiaza. Vorbesc cu oamenii, ma uit pe agenda pe care mi-o fac seara. Jobul este de asemenea natura incat dupa cinci este o mare forfota aici. Pot sa am o teleconferinta cu angajatii din SUA care sa inceapa la cinci si sa se termine la 7.30-8. Uneori mai avem si dimineata foarte devreme cand la ei este noapte”, explica directorul operational al Avangate, companie cu afaceri estimate sa ajunga la 72 de milioane de euro anul acesta.

Carmen Sebe se ocupa de dezvoltarea internationala a operatiunilor si produselor companiei, concentrandu-se pe extinderea acestora in special in Europa de Vest si SUA.

In ceea ce priveste sedintele, acestea sunt destul de numeroase, acestea variind de la la trei pana la opt pe zi.

“Unele sunt foarte lungi si sunt zile cu sedinte de la noua dimineata pana seara la noua. Dar, din fericire, nu sunt multe astfel de perioade. Dar te obosesc mai ales pentru ca sunt in engleza. Cine zice ca face foarte usor sedinte in engleza nu are dreptate pentru ca este o a doua limba. La inceput era mai greu, dar apoi te obisnuiesti. Avem angajati din toate colturile lumii, oricum de scris si vorbit mult in engleza o faceam si inainte, dar de anul acesta se intampla mult mai des”, mai spune Sebe.

Anul acesta, Avangate a deschis un birou in orasul Redwood (California), cei sase angajati din SUA urmand sa se ocupe de vanzari si marketing pentru piata americana. In continuare, salariatii din Romania se vor ocupa de vanzarile din Europa, dezvoltare si asistenta pentru producatorii de software (clientii companiei), dar si de utlizatorii care cumpara produsele software.

In prezent, pentru Avangate lucreaza 89 de angajati in patru birouri: in Romania, California, Germania si Taiwan. Compania va ajunge pana la sfarsitului anului la in jur de 100-110 de salariati, cei mai multi urmand sa fie angajati in Romania.

Daca pana anul trecut calatoriile in strainatate erau foarte dese si devenisera destul de obositoare, in schimb acum managerul pleaca in calatorii de business aproximativ o data pe luna.

“La un moment dat eram mai mult plecata decat in tara, dar la jumatatea anului trecut m-am mai oprit pentru ca era foarte obositor. O calatorie de business nu inseamna ca vezi o tara. Tu vezi aeroportul, hotelul si salile de intalniri. Acum plec in jur de o data pe luna si doar daca ma convinge cineva. In SUA mai putin de zece zile nu ai cum sa pleci pentru ca doua zile faci pe drum si mai este diferenta de fus orar. In SUA o calatorie trebuie sa fie intre trei si zece zile, dar cand plec, eu stau destul de mult”, declara managerul.

Pe de alta parte, in Europa calatoriile sunt mult mai scurte, directorul Avangate mergand cel mai des la sediul companiei din Amsterdam de unde se intoarce in aceeasi zi in care a plecat.

Ce face in timpul liber?

“Cea mai mare parte a timpului mi-o dedic copilului. Cand ai un copil de sase ani, timpul liber se reduce la a te juca si iesi in parc cu el. De exemplu, el merge cu bicicleta si eu merg pe jos eu in spatele lui. In rest imi place sa citesc literatura”, mai spune Sebe.

Printre cartile care i-au placut foarte mult se numara romanele politiste din trilogia Millenium, o colectie scrisa de jurnalistul suedez Stieg Larsson.

“Este o colectie exceptionala, desi eu nu ma omor dupa romane politiste. Am refuzat sa vad filmul si nu m-am uitat de fiecare data cand a fost difuzat de HBO pentru ca romanele sunt foarte frumos scrise. Insa prima reactie este neplacuta pentru ca sunt nume suedeze si nu rezoneaza cu ce stii din romanele americane. In rest, mai citesc carti filosofice. Dar de obicei, ma uit in reviste la recomandari si ma duc des la Carturesti si de fiecare data plec cu o tona de carti”, afirma oficialul Avangate.

In ceea ce priveste presa, de cateva luni a renuntat sa mai citeasca publicatiile de business doarece simte ca informatiile nu o mai ajuta foarte mult de cand se ocupa doar de Avangate, o companie care activeaza pe piata internetionala.

Pana in toamna anului trecut Carmen Sebe a fost directorul general al Gecad Epayment, integrator de plati electronice lansat de Radu Georgescu in 2004 si vandut anul trecut in proportie de 83% catre grupul sud-african Naspers. Dupa aceasta tranzactie, Avangate, companie infiintata in septembrie 2005 ca divizie internationala a Gecad Epayment, s-a desprins de compania mama, iar Sebe a devenit directorul general al Avangate. Din luna mai este directorul operational al companiei, functia de director general si presedinte fiind preluata de Carl Theobald, un fost vicepresedinte Oracle.

“Atunci cand lucram pe Romania cu ePayment ma mai uitam ce se intampla cu leul, cine ce a mai facut. Dar acum informatiile acestea mi le iau repede de pe site-uri”, afirma COO-ul, adaugand ca ii place in schimb sa citeasca reviste precum Business Woman Magazine sau Psychologies.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.

Citeste si Avangate: Ne concentram pe zonele care platesc pentru produse mai scumpe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri