Doua CV-uri diferite, doua domenii de experienta diferite, dar aceeasi destinatie: Marea Britanie. Mihaela Ianosev si Roxana Precu, fosti manageri in cadrul GSK Romania, povestesc pentru wall-street.ro cum au ajuns sa lucreze, incepand din aceasta luna, in echipele centrale ale companiei farmaceutice GSK.
“Am intrat in GlaxoWellcome pe vremea cand sediul era la Hotel Bucuresti, iar in primele zile nici nu aveau sa-mi dea un birou si au improvizat unul chiar in bucatarie”, povesteste Mihaela Ianosev (foto), recent avansata in functia de European Medical Director al Critical Diseases Business Unit (director medical in cadrul diviziei de afectiuni grave – n. red.), la sediul GSK din Brentford, in apropiere de Londra.

[Vezi in galeria foto cum arata sediul din Brentford.]

La vremea aceea, in 1997, compania farmaceutica avea doar 100 de angajati, iar departamentul medical, in cadrul caruia Ianosev lucra in calitate de monitor clinic, era format din doua persoane.

Ianosev a fost avansata in functia de director medical dupa un an si jumatate, iar in 2001 GlaxoWellcome s-a unit, la nivel international, cu SmithKline Beecham, rezultand astfel GlaxoSmithKline (GSK). Dupa fuziune, Mihaela Ianosev spune ca jobul sau a devenit unul mai complex, atat prin responsabilitatile medicale, cat si cele comerciale - a fost, timp de un an, director al diviziei de medicamente eliberate fara prescriptie medicala – OTC (eng.: over the counter).

In primavara lui 2011, Ianosev a fost contactata de directorul medical pentru Europa care i-a propus oportunitatea ocuparii postului de la sediul GSK din Brentford. “I-am spus ca sunt disponibila si ne-am vazut printr-o video-conferinta. Directorul regional m-a sustinut pe tot acest parcurs, iar ultimul interviu pe care l-am avut cu directorul responsabil de strategia comerciala europeana a fost foarte incurajator”, mentioneaza ea.

Intregul proces de recrutare a durat o luna, iar pe 1 septembrie Ianosev a preluat noua functie la sediul din Brentford.

Tot de la acea data, o alta romanca, Roxana Precu (foto stanga), fosta retail business unit la GSK Romania, si-a inceput activitatea ca director de marketing in echipa Arzeera (medicament pentru leucemie limfocitara cronica) in cadrul Centrului de Excelenta pentru Oncologie al GSK, cu sediul in Stockley Park (Londra).

“Schimbarile de roluri la GSK nu sunt surprize, ci fac parte dintr-un plan individual de dezvoltare si, ca in orice relatie, daca te tii de partea ta ca angajat, compania se tine de partea ei si investeste in dezvoltarea ta”, declara Precu.

Cu studii in domeniul finantelor, ea a intrat in GSK ca expat, in 2003, pe pozitia de director financiar. In 2006 a lucrat la Londra, ca reprezentant de vanzari in cadrul aceleiasi companii. “Acest rol m-a ajutat foarte mult sa inteleg business-ul din prima linie, pentru ca mai apoi sa imi pot continua cariera pe partea comerciala. Practic, desi sunt alaturi de GSK de 8 ani, am fost in GSK Romania timp de 4 ani”, explica managerul.

Inainte de a lucra in industria farmaceutica, ea a activat in domeniul produselor de larg consum, mai exact la Coca-Cola. “Intalnirea” piata medicamentelor a avut loc atunci cand a devenit director financiar al producatorului de medicamente Sicomed, actualmente Zentiva Romania. “Prin urmare, sunt in industria farmaceutica de 11 ani, ultimii 8 ani alaturi de GSK, in care am lucrat in trei tari”.

Roxana Precu spune ca ales sa plece din nou din Romania pentru ca postul presupune o responsabilitate globala, prin care poate sa aiba un impact asupra strategiei viitoare din aria terapeutica din care face parte produsul Arzeera - hematologia.

Iulia Dobritoiu, HR Business Lead & HR Services Lead in cadrul GSK Romania, afirma ca cele doua promovari se inscriu in politica de retinere si crestere a oamenilor talentati. “Ceea ce urmareste fiecare etapa a acestui program este sa stabileasca actiunile care vor duce la dezvoltarea talentelor si sa asigure succesiunea si continuitatea, la toate nivelurile”.

GSK este unul dintre jucatorii de top din piata farmaceutica. In Romania, compania este importator si producator de medicamente (prin fabrica Europharm din Brasov), precum si distribuitor (Europharm Holding). In 2010, GSK Romania a inregistrat, fara a lua in calcul activitatea de distributie, vanzari de 137,1 milioane de euro, rezultat care a clasat-o pe locul al 5-lea in clasamentul celor mai mari companii farmaceutice pe plan local, dupa Sanofi-Aventis (1), care este urmata de Roche (2), Pfizer (3) si Novartis (4). In prezent, numarul angajatilor din cadrul GSK Romania este de circa 1.000 de persoane.

Cum arata sediul central din Marea Britanie

In sediul din Brentford lucreaza 4.000 de angajati ai GSK. Compania s-a mutat aici in 2001, principalul avantaj fiind amplasarea in apropiere de aeroportul Heathrow.

Compania farmaceutica a investit aproximativ 350 de milioane de lire sterline in amenajarea sediului de 70.000 de metri patrati, care beneficiaza de 1.224 de locuri de parcare.

Cladirea include un centru de relaxare (fitness, terapie, cosmetica), 3 restaurante, 1 cafenea, un butic, un magazin de biciclete, bancomate, precum si o galerie de arta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri