Agricultorii vor primi bonuri valorice in loc de bani
Guvernul a aprobat ieri o ordonanta de urgenta prin care reintroduce cupoanele ca mijloc de plata pentru unele lucrari agricole. Astfel, agricultorii nu vor mai primi restul din cele 2,5 milioane de lei, ci cupoane cu care vor putea achita contravaloarea semintelor, ingrasamintelor si pesticidelor.

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca s-a luat decizia reintroducerii cupoanelor intrucit plata cash a subventiei a demonstrat ca banii au fost utilizati in alte scopuri.

Este mai corect si mai eficient sa conditionam cumpararea unor produse de stricta necesitate pentru agricultura deoarece eficienta banilor alocati anul trecut nu s-a simtit asa cum trebuie si vrem sa evitam aceste lucruri, a spus Flutur. Aceste cupoane sint personalizate si urmeaza sa intre in circulatie la jumatatea lunii martie.

Tot ieri au fost aprobate de executiv si normele metodologice la actul normativ prin care a fost stabilita o subventie de 5.000 lei/litru motorina destinata lucrarilor agricole. Potrivit actului normativ, subventia se va acorda pentru trei categorii de lucrari: infiintarea, intretinerea si recoltarea culturilor. Combustibilul se va da in etape, conform unei metodologii stabilite in functie de cererile formulate de beneficiari, fiind introduse metode pentru simplificarea procedurilor. Gheorghe Flutur a precizat ca se va urmari cu o mai mare atentie destinatia combustibilului si a precizat ca daca, in prima faza, motorina nu va fi utilizata conform destinatiei anuntate si nu vor fi infiintate culturi, atunci beneficiarul va fi exclus de la viitoarele subventii.

Subventia reprezinta aproximativ 18 la suta din pretul actual al motorinei si 70 la suta din cel al accizei. Fondurile bugetare pentru subventionarea motorinei se ridica la peste 3.000 de miliarde
de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri