FM Logistic, prezenta pe piata romaneasca de sapte ani, ce ofera servicii de depozitare/manipulare, transport intern si international si servicii de co-packing, s-a rebranduit pentru a raspunde evolutiei pietei, dezvoltarii companiei, mizand pe afaceri in crestere la 22 milioane euro in anul fiscal 2011-2012.
Anul acesta compania nu va avea profit, intrucat a facut investitii in dezvoltare, insa anul viitor va termina pe plus. Investitiile in extindere incepute in 2010, de 18-20 de milioane de euro, au fost finalizate anul acesta.

„Finalul de an a fost diferit fata de anul trecut cand existau niste varfuri, in septembrie, anul acesta clientii au avut un volum de marfa constant, doar doi clienti au mers extraordinar de bine”, a declarat Catalin Olteanu, directorul general al FM Logistic.

FM Logistic a castigat clienti noi anul acesta. “Am avut 15 clienti mari pe zona de transport si doi pe partea de depozite. In depozit avem 8 clienti mari, iar pe transport 85”, a mai spus Olteanu.

Serviciile de transport intern sunt oferite companiilor PROFI Rom Foods, Sarantis, Boromir, Coca-Cola, SCA Packaging, Pepsico, Dufa Deutek, Albalact, Bunge, Rompak, Carrefour, etc.

Serviciile de transport international sunt oferite companiilor Danone, Unilever, Kraft Foods, P&G, etc.

Compania ofera servicii logistice (depozitare/ manipulare, transport intern si international, co-packing) pentru Cora, L’Oreal, Yves Rocher (in Bucuresti) si Nestle, P&G (in Timis).

De la o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro dupa primul an de activitate, compania si-a marit valoarea afacerii la peste 20 milioane de euro, are 700 de angajati si aproximativ 80,000 mp suprafata de stocare. Ca pondere in cifra de afaceri depozitarea si activitatea de manipulare reprezinta 57% din veniturile obtinute, activitatea de transport intern 40%, iar cea de co-packing 3%.

FM Logistic are trei platforme logistice (Chiajna - 13.000 mp, Petresti - 18.000 mp si Timis - 46.000 mp) si doua huburi de distributie (Cluj si Bacau).

Compania activeaza pe plan local din 2003, iar din 2004 a inceput sa ofere servicii de transport, acestea generand afaceri de 8 milioane de euro anul trecut. Compania are un parc de 55 de TIR-uri proprii. Potrivit companiei, anul trecut numarul de paleti a scazut in piata de la 33 la 10.

FM Logistic opereaza in sase sectoare principale, alimentar, retail, marfuri generale, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala. Printre clienti se numara Cora, P&G, Michelin, Bosch, Brother, Dior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri